Tefnut w. Orange And Vanilla

on

Omnipollo, Ruotsi & The Veil Brewing Co., Yhdysvallat. Imperial gose, 11%. Tölkki, 0.33l.

Aiemmin arvioidun, jokseenkin överin mustikka- ja vaniljaversion rinnalle arvioimme nyt Tefnutin appelsiini- ja vaniljaversion. Sama vahvuus ja sama nimi antavat ymmärtää, että pohjalla on sama olut. Tästä on vaikka millä mitalla eri versioita, eli jos tykästyy ei metsästettävä ja juotava ihan heti lopu kesken.

Lasiin appelsiinitefnutti kaatuu paksuna, jähmeänä ja siirappisena. Se näyttää appelsiinituoremehulta joka on täynnä hedelmälihaa, ollen väriltään kirkkaan ja täyteläisen appelsiininkeltainen. Vaahtoa ei kaatovaiheessa tullut lain, eikä pysyväiskerrostakaan siten ole. Tuoksu – joka hyökkää tölkistä heti kun sen avaa – on vahva ja väkevä, härskin ja käyneen appelsiininen. Aivan kuin appelsiinituoremehukiljua. Aika kamala tuoksu.

Maku on aivan yhtä kiljuisa. Ummikot maistoivat joskus jotain hullun vahvaa mysteeriviinaa, jota oli lantrattu appelsiinituoremehulla. Tämä maistuu aikalailla samalta ensipuraisulla. Sen jälkeen suu joko tottuu tai turtuu, mutta myöhemmissä hörppäisyissä korostuu paksu ja kirpeäkin appelsiinisuus, jota vaniljan makeus vain hiukan taittaa. Viinaisuus ei maussa enää niin kummittele, mutta muuten kyllä. Nielussa polttelee oikein kunnolla, sen noustessa nopeasti rintakehästä kurkun kautta suun perälle närästämään. Maku ei suussa kehity mainittavasti, eikä lasin huvetessa ja oluen lämmetessä – appelsiinitefnutti paljastaa korttinsa heti turnille tultaessa.

Verrattuna mustikkaversioon on tämä huomattavasti helpompi juotava, eikä makumaailmaltaan yhtä järkyttävän hämmentävä. Toisin sanoen appelsiiniversio on suoraviivaisempi ja myös tylsempi, sillä se paljastaa kaikki temppunsa viimeistään toisen hörppäisyn myötä. Appelsiiniversio häviää aivan selvästi pöyristyttävän mielenkiintoisen mustikkaversion rinnalla, kyllä, mutta on silti ihan hyvä tuoremehuviinakalja.

Mutta ei tämä makumaailmaltaan mikään gose ole!

Tefnut-sarjan oluet ovat kahden koeponnistetun variantin perusteella övereitä, hulluja ja övereitä. Kyllä, övereitä kahdesti. Näitä ei ihan jokaiselle kehtaa suositella, mutta jos haasteista tykkää, kannattaa ilman muuta hankkia näitä lasiinsa. Mekin varmasti ostelemme muita Tefnutteja jos ja kun vastaan sattuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s