Hazedalic Daydream

Sudden Death Brewing Co., Saksa. Double IPA, 8%. Tölkki, 0.44l.

”You can only trust yourself and the first six Black Sabbath albums”, toteaa oluen kuvaus Untappedissa. Tämähän on täysin väärä mielipide, sillä Black Sabbath ei urallaan ole huonoa levyä julkaissut – jopa yhtyeen heikoin levy Forbidden on menettelevä tapaus, jolla on muutama ihan hyvä raita. Kaiken lisäksi sillä vierailee Ice-T, joka tekee levystä automaattisesti kovislevyn. Että nyt ei panimo kyllä asiantuntemuksellaan vakuuta, kun tämmöisiä faktuaalisesti vääriä mielipiteitä laukovat.

Perkele.

Mutta olut, niin se olut. Sehän kaatuu lasiin melko niukasti vaahdoten, muutaman millin kaatovaiheen kerros katoaa sinä aikana kun kirjoittaa Black Sabbathia käsittelevän johdannon tähän arvioon. Pysyväiskerros on lähinnä utua oluen päällä. Väriltään tämä on samean, kalpeahkon keltainen, hiukan sitruksinen tai ananasmainen. Melko tyypillinen IPA, siis. Tuoksu ei taas ole ihan perus-IPA:n; siinä on outo, melkeinpä vahamainen piirre. Superpallomainen. Sen ohella on kylläkin sitruksista humalan karvautta ja hedelmäisyyttä. Pieni ripaus viinaisuuttakin löytyy. Tuoksu on tosin vähän liian mieto – ei ihan täysin vakuuta.

Ei makukaan varsinaisesti mikään nystyräilotulitus ole: etenkin näin vahvaksi on maku jopa yllättävän mieto. Siinäkin on hyvin samoja piirteitä kuin tuoksussa, eli troopista sitrushedelmää, viinaisuutta, outoa ja lievän epämiellyttävää vahamaisuutta, ja karvasta appelsiinin sisäkuorta. Etenkin jälkimaussa on vain sellaista ärsyttävän mitäänsanomatonta sisäkuorimaista kuivaa karvautta – ja viinan närästelyä nielussa. Melko lattea olut.

Pitihän se arvata: jos on faktuaalisesti väärä mielipide Black Sabbathista, niin ei muutenkaan hyvä heilu. Hazedalic Daydream – joka ei muuten nimestään huolimatta ole lainkaan hazy – ei ole kovin kaksinen IPA. Ei tämä nyt mitenkään juomakelvoton ole, mutta tätä nykyä löytää melkeinpä ihan mistä vaan marketista parempaa kamaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s