Cherry Bubble Gum

on

Duckpond Brewing, Ruotsi. Berliner weisse, 4.5%. Tölkki, 0.33l.

Jaahas, taas uusi ruotsalainen pienpanimotuttavuus – ja ainakin oluen nimestä ja tyylistä päätellen hipsterismin aallonharjalla ratsastava sellainen. Ruotsin pienpanimoskene taitaa olla hyvässä nosteessa, ja myös valtaamassa alaa Suomessa. No, eihän siinä mitään vikaa ole, jos se tarkoittaa että Ummikot saavat enemmän Brewskiä ja Omnipolloa juotavaksi.

Katsotaan onko ankdammenista yllä mainitun kahden panimon kanssa kilpailemaan!

Lasiin Cherry Bubble Gum kaatuu niukasti vaahdoten, parhaimmillaankin oluen päällä on vain parin millin luokkaa oleva kerros. Pysyväisempi versio siitä on epätasainen ja vieläkin niukempi. Väriltään purkkakalja on rusehtavan punertava ja purppurainen. Hyvin mehumainen, kuin viinimarjamehu. Tuoksu on nimensä veroinen – purkkaa ja kirsikkaa. Tosin tätä purkkaa ei Hammaslääkäriliitto suosittelisi, sen verran on sokerista makeutta mukana! Tuoksusta tulee mieleen ostarien auloissa olleet automaatit joista sai niitä jumalattoman kokoisa purkkapalloja, joissa oli makua n. puolen puraisun verran. Kyllä nekin tuoksuivat hyvältä – toivotaan että Duckpondin kaljaversiossa tästä on sentään pidempi maku!

Ihan hirveästi berliner weisseä tästä mausta ei löydy, mutta muuta isompaa valiteltavaa ei sitten olekaan. Runko maistuu tosi makealta ja karkkiselta ja epämääräisen marjaiselta sellaisella karkin esanssisella tavalla. Uskokaa tai älkää, mutta tuo on siis kehu. Tämä on hyvää. Erityisen kirsikkaista maku ei tosin ole. Jälkimakuun kehittyessä nousee ensin esiin hiukan suolaisuutta, joka jälkimaussa taittuu karkkiremmien kirpeydeksi. Varsin pätevä olut – ja täysin epäolutmainen tietenkin. Maku saisi olla ehkä hiukan rohkeammin överi – happamempi, makeampi, karkkisempi, jotain – jotta tämä nousisi aitojen hittien joukkoon, mutta näinkin tämä on vallan hauska tuttavuus. Ja avainsana on nimenomaan hauska: tässä oluessa on hauskan nostalginen maku, hauskan pirtsakka suutuntuma, ja jotenkin viehättävän leikkimielinen yleisolemus. Hauskaa.

Tämän yhden oluen perusteella Duckpond on varsin positiivinen uusi tuttavuus. Vaikka Cherry Bubble Gum ei ihan täysi hitti ole, on se olut jonka voisi hyvinkin kuvitella juovansa toiste.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s