Extended Barrel-Aged B.O.R.I.S. The Crusher 2019

on

Hoppin’ Frog Brewery, Yhdysvallat. Imperial oatmeal stout, 9.4%. Pullo, 0.355l.

Takaisin hyppysammakon parissa, nyt varsinaisen erikoisversion merkeissä: pullossa todetaan että tämä on saanut kypsyä tynnyrissä peräti viisi kertaa kauemmin kuin perus-tynnyrikypsytetty versio. Jaapa jaa! Sikäli suhtautumisemme on ehkä vähän skeptinen, että juurikin tuo perus-tynnyrikypsytetty versio on tähän mennessä ollut ainoa pettymyksen aiheuttanut Hoppin’ Frog!

Lasiin tämänkertainen erikoisbooris kaatuu vaahtoamatta lainkaan. Olut on väriltään musta, ilman häivähdyksiä mihinkään muuhun. Tymäkän ja paksun oloinen olut. Tuoksu on siirappinen, paksu, äärimmäisen makea, tahmea ja tumma, jossa mukana ripaus palanutta kumia. Korkin avatessa ympäristöön levisi viinainen tuoksu, mutta lähempää tuoksutellessa alkoholia on yllättävän vähän näin vahvalle ja vielä tynnyrikypsytetylle oluelle. Paksun, tumman, kaakaomaisen makea tuoksu on taattua Hoppin’ Frogia.

Jos olut ulkoisesti näytti paksulta, on myös sen suutuntuma sitä. Tämähän on kuin paksua kaakaota joisi – mielleyhtymä jatkuu makuun, jossa on hyvin paljon suklaata. Tarkemmin: tummaa ja makeuttamatonta suklaata. Ikään kuin suklaakastikketta olisi lantrattu viskillä. Bourbonmaisia vaniljan piirteitä löytyy, ja kosolti sitä Hoppin’ Frogille ominaista hyvyyttä – viisinkertainen tynnyrikypsytys on palauttanut boorikseen sen loistavuuden. Tässä on kuitenkin myös melkoisen ylilyötynä viinaista polttelua nielussa, mikä ei ole ihan hirveän kiva piirre. Samalla tästä puuttuu myös perusbooriksen syvyyttä ja kompleksisuutta: tynnyrikypsytys tekee oluesta yrmeämmän, mutta myös suoraviivaisemman. Lopputulos on, ettei tämä ole yhtä hurmaavan mukaansatempaava olutkokemus kuin perusbooris ja -dooris.

Siinä missä perus-tynnyriversio B.O.R.I.S.:ista ei vakuuttanut, on 5x -versio taas kerran taattua Hoppin’ Frog -parhautta. Se ei kuitenkaan perusversion kanssa pärjää kisailussa, vaan jää selkeästi alakynteen. Taas kerran tätä voisi luonnehtia booriksenystävien olueksi: jos perusversio on tuttu ja mieleen, kannattaa tämä maistaa jos vastaan tulee. Jos ei ole, kannattaa pikemminkin etsiä käsiinsä perusversio.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s