Reflections In The Present

on

Wylam, Englanti & Forest & Main Brewing Company, Yhdysvallat. Saison, 4.9%. Tölkki, 0.44l.

Saison onkin oluttyyli jota ei viime aikoina ole liian tiuhaan tullut vastaan: muutama vuosi sitten tyyli tuntui olevan mukavassa nosteessa, mutta muut hapanoluttyylit puskivat vähän ohi. Tyyli on kuitenkin aina ollut Ummikoille mieleen, joten kun vastaan sattui tämmöinen, päätyi se arvostelujonoon ja nyt sitten arvosteluvuoroon.

Brittiläisen ja jenkkiläisen pienpanimon yhteistyön tulos kaatuu lasiin hyvin niukasti vaahdoten. Pysyväiskerros on epätasainen ja ohut. Väriltään olut on vaalean ja kalpean oljenkeltainen ja lievän omenaisen värinen – siiderimäinen jopa. Samea olut myös tuoksuu hiukan siiderimäiseltä: hapanta vihreää omenaisuutta, mutta mukana on myös heinäisyyttä, huussia ja saippuaisuutta. Ripaus potpurriakin löytyy. Melko perinteinen saisonin tuoksu siis, eikä mitenkään huono sellainen.

Reflectionsin maku on yllättävän kevyt saisoniksi, tyylille ominainen rehevyys loistaa poissaolollaan. Maussakin on pientä siiderimäisyyttä: happaman kuiva, lievän kirpeä hedelmäisyys dominoi rungossa, ja jälkimaku on varsin mehumainen. Pieni olkisuus kertoo maussakin siitä että lasissa on saison, mutta kyllä tämä on tyylissään epätavallisen raikas, kevyt ja helppo olut. Siitä huolimatta ei mitenkään huono: tämä voisi olla vallan mainio terassi- tai parvekeolut loppukesän viimeisiin lämpimiin iltoihin.

Wylamin ja Forest & Mainin tulkinta saisonista on miellyttävän kevyt ja selkeän siiderimäinen. Se on aidosti vähän erilainen saison, ja on sitä varsin tyylikkäällä tavalla. Oikein kiva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s