Seminole Adonis

on

Brewski, Ruotsi & 7venth Sun Brewery, Yhdysvallat. Berliner weisse, 5.6%. Tölkki, 0.33l.

Lisää Brewskiä putkeen! Kuten olemme aiemminkin todenneet, on Brewski yksi tämän hetken suosikkipanimoistamme, mahdollisesti jopa Omnipolloa kovempi. Ainakin hyvin lähellä Omnipollon tasoa. Oli miten oli, tämä tarkoittaa sitä, että kun Ummikot näkevät Brewskiä, Ummikot ostavat Brewskiä – niin kävi nytkin tuoreimman ulkomaan oluttilauksen kanssa. Ja nyt Ummikot arvostelevat Brewskiä.

Lasiin Seminole Adonis, yhteistyöolut jenkkiläisen 7venth Sunin kanssa, kaatuu vaahtoamatta. Väriltään olut on vaalean, trooppisen ja samean keltainen. Hedelmäinen, tuoremehuisa. Tuoksu onkin jännä: valmistuksessa on käytetty aprikoosia, ananasta ja sitruunaa, joita tuntuu nenässä – mutta välillä, ikään kuin sivusta hyökäten, tulee myös suorastaan kanelipullamainen kanelin tuoksu. Todella ihmeellistä, Ummikot joutuivat puhdistamaan nenänsä pari kertaa ennen kuin uskoivat. Mutta uskottava se on. Muuten kyseessä on mehuisa, hedelmäinen, trooppisen sitruksinen tuoremehu tuoksultaankin. Elikkäs siis hyvä.

Maussa ei onneksi (?) sitä kanelipullaa ole, mutta hedelmäisyyttä senkin edestä. Trooppisen sitruksinen tuoremehu kuvailee makua melko oivasti, joskin hiukan gosemaisella suolaisuudella varustettuna. Viimeksimainittu tosin tullee valmistuksessa käytetyistä hedelmistä. Maku on melko helppo, jos nyt ei varsinaisen kevyt, ja etenkin hipster-oluiden mittapuulla suoraviivaisen konstailematon. Mikä ei tietenkään ole huono asia niin kauan kuin maku on hyvä, ja onhan se. Ei tämä parasta Brewskiä ole, mutta tasaisen vahvaa suorittamista. Maku ei mainittavasti muutu juomisen aikana: suolaiseen vivahtava trooppinen hedelmämehu alussa, ja sitä samaa lopussa.

Seminole Adonis on lopulta tölkin kyljessä jännempi kuin tölkin sisällä. Etiketissä mainittu ”Berliner Weisse with real fruit” ja luetellut hedelmät saavat tämän vaikuttamaan erikoiselta, etenkin kun tölkin kyljessä lukee Brewski. Sisältö on kuitenkin melko normaalia, hedelmäistä nyky-hapanta; hyvää sellaista toki, muttei mitenkään erityisen erityistä. Mutta toisaalta: hyvä riittää. Brewski osaa. Ja ilmeisesti 7venth Sun myös.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s