Mudskipper V6

on

De Kromme Haring, Alankomaat. New England IPA, 5.5%. Tölkki, 0.33l.

Jos olutharrastaja on onnistunut missaamaan NEIPA-trendin, on hän kyllä erittäin taidokkaasti elänyt pää tynnyrissä. Tämä trendi on tullut ja sekä ihastuttanut että vihastuttanut, ja ehkä pienoisestikin yllättynyt: ainakin me vähän yllätyimme, että vanhasta tutusta IPA-tyylistä löytyi vielä näin erilainen tulkinta. Tyylistä olemme kuitenkin varsin hyvää mieltä olleet. Arvioita on ollut hyvin vähänlaisesti blogissa, joten korjataanpa sitä asiaa edes vähän.

Utrechtiläisen pikkupanimon kuutosversio Mudskipper-NEIPA:staan kaatuu lasiin vaahdoten n. sentin verran, kunnes laskee pysyväiskerrokseen, joka on vain ohut halo lasin reunoja vasten sekä pientä utua pinnalla. Samea olut on väriltään hailakan mutta lämpimän, trooppisen keltainen. Tuoremehumainenhan tämä. Täyteläisen ja paksun oloinen. Tuoksu on kermainen, trooppinen, tuoremehumainen, makean sitruksinen, ananasmainen, klassisen NEIPA:mainen. Oikein hyvä tuoksu!

Suutuntumakin on miellyttävän, pehmeän täyteläinen ja kermainen – viimeksimainittu lienee kauran ja vehnän ansiota. Olut on tölkin kuvauksen mukaan kuivahumaloitu, mutta pysyy silti ihailtavasti tasapainossa: tässä on sekä humalan karvautta, että tyypillistä NEIPA:n paksun mehuisaa ja pirtelömäistä makeutta. Voisi ehkä sanoa että tämä on vähän ”perus-NEIPA” makunsa puolesta, mutta se ei haittaa laisinkaan: maun laadun puolesta tämä on selkeästi voittaja.

Mudskipper on olut joka maistuu siltä että se sopisi moneksi: viimeisiä lämpimiä päiviä terassilla nauttiessa, syyssateiden sisälle ajamana, jopa vähän valikoiden ruuan kanssa, sen jälkeen ja miksei vaikkapa kotiteatteri-leffaoluena jäätelön kanssa.

Oikeastaan voisi kai sanoa näin: kun ajattelemme NEIPA-olutta, ajattelemme Mudskipperiltä maistuvaa olutta. Ja samalla Mudskipper on oiva esimerkki siitä, mikä NEIPA:ssa vetoaa meihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s