Monte Cristo

on

Brouwerij Bosteels, Belgia. Tumma belgiale, 11.5%. Pullo, 0.33l.

Tässäpä omituisuus: tätä nykyä Anheuer-Busch InBevin omistuksessa olevan entisen perhepanimo Bosteelsin vahva, tummahko belgiale, jonka valmistuksessa on käytetty viiniä. Ainesosaluettelon mukaan tässä on 8% sherryä ja 6% viiniä (oletettavasti punasellaista?), ja se on kypsytetty 11 viikon ajan sherry- ja tammitynnyreissä. Noh, katsotaanpas…

Lasiin Monte Cristo kaatuu aika niukasti vaahdoten, eikä pysyväiskerrosta ole kuin häivähdys pinnalla sekä pientä reunusta. Väriltään olut on mahonkisen punaruskea, melko kirkas ja siinä on sisäistä hehkua. Aika kiva väri. Tuoksu on kirsikkainen, sokerinen ja mehuisa – ja viininen. Kuin sokeroitua punaviiniä. Hiukan mehuglögimäisiäkin piirteitä, ilman mausteita. Omituinen tuoksu, josta on vaikea sanoa tykkäämmekö vaiko emme. Ei ainakaan tuoksu oluelta, se on selvä!

Makukin on selkeän viinimäinen ja tahmean makea. Myös viinaista polttelua tulee nieluun käytännössä heti. On tässä myös hiukan tumman ja makean belgialen makua, mutta ei niin keskiössä kuin saisi olla. Tämä maistuu aivan liian sekoitteelta ollakseen oluena hyvä. Vahvuuteensa ja ainesosiinsa nähden tämä on myös yllättävän kevyt – itse rungossa ei maistu kovin vahvana sen paremmin alkoholi kuin tynnyrikypsytys. Vaan eipä tämä myöskään mikään erityisen vaikuttava makukokemus ole: limuviiniä ja pari teelusikallista sokeria, loraus belgitummaa joukkoon. Kyllähän pullon tätä kahteen pekkaan juo, mutta ei tosiaankaan ole mitään tarvetta kokeilla toiste.

Monte Cristo on jotenkin epämääräinen yritelmä. Makunsa puolesta se on keskinkertainen, ja vaikea nähdä että tämä kolahtaisi erityisesti sen paremmin viinin- kuin oluenystäville. Kaipa tämä on ollut hauska kokeilu tehdä, mutta sen lopputulos ei ollut mitenkään superhedelmällinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s