Florida Weisse

on

The Garden Brewery, Kroatia. Berliner weisse, 4.1%. Tölkki, 0.33l.

Jatkamme kroatialaisen The Garden Breweryn tuotosten läpikäyntiä – aiemmin arvioitu Baltic Porter oli erittäin omaperäinen ja epätyypillinen tulkinta balttiportterista. Katsotaan miten kroatialaiset suoriutuvat berliner weissen saralla – onko hyvä, onko tyylin perinteille uskollinen?

Lasiin Florida Weisse, jonka valmistuksessa on käytetty lohikäärmehedelmää eli pitaijaa, passiohedelmää ja mansikoita, kaatuu vaahdoten melko runsaasti lyhytkestoista, höttöistä ja äänekkäästi poreilevaa valkoista vaahtoa. Tämä laskeutuu nopeasti jättämättä jälkiä itsestään. Samean mehumainen olut kalpean oranssinen, hailakka ja trooppinen. Tuoksu on lievän kirpeä, hedelmäinen, raikas, mehumainen, trooppinen. Passiohedelmä ja pitaija nousevat esiin tuoksussa, mansikka ei niinkään. Varsin mukava, kesäinen ja kevyt tuoksu.

Suutuntuma on erittäin hapokas ja pirskahteleva, suorastaan pistelevä. Se korostaa trooppisen hedelmäisen maun raikkautta ja kirkkautta, mutta ei kokonaan peitä alleen terävää suolaisuutta. Toisin kuin tuoksussa, voi mausta aistia hiukan mansikkaa, etenkin rungon taittuessa jälkimakuun. Jälkimaku on kuin tuoremehun: hedelmäinen ja raikas, muttei kovin pitkä. Kyllähän tämä aivan linjassa muiden panimoiden modernien berliner weissejen kanssa on, joilla ei välttämättä ole juurikaan tekemistä perinteisen makuprofiilin kanssa – ja sellaisena Florida Weisse on varsin hyvä. Ei tämä kuitenkaan kärkikahinoissa pärjää esim. Brewskin tai Stigbergetin tuotannon kruunujalokiville.

Yhteensä kolmas maisteltu ja toinen arvioitu The Garden Breweryn olut jatkaa samaa hyvää suoraa: hyviä oluita. Siinä missä aiemmin arvioitu Baltic Porter teki rohkeaa pesäeroa tyylin konventioihin, tyytyy Florida Weisse uiskentelemaan samoissa kaislikoissa muiden modernien tyylilajitovereidensa kanssa. Ei se väärin ole, kun tehdään näin hyvää olutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s