Dead And Gone (Ghost 867)

on

Adroit Theory, Yhdysvallat. Imperial New England IPA, 10%. Tölkki, 0.473l.

Nyt on pakko myöntää, että tämä olut tuli tilattua vain ja ainoastaan tölkin perusteella. Väärinkäännettyjä ristejä, pääkallodemoneita, helvetintulta ja infernaalinen, kolmipäinen sushukkanen. Vähemmästäkin sitä on. Vaan Adroit Theoryhan on ihan trendipanimo, tai ainakin oli jossain vaiheessa, joten eiköhän tämä arvion arvoinen olut ole.

Lasiin Dead And Gone (tai Dead + Gone, kuten se on Untappedissa) kaatuu n. sentin valkoisen vaahtokerroksen saattelemana, mutta se laskee nopeasti kokonaan eikä jätä jälkiä (toisin kuin Paperi T:n eksä). Väriltään tämänkertainen utuisa NEIPA-vanukas on, totta kai, vaniljavanukkaan näköinen. Keltaiseen ja oranssiin taittuvaa kalpeutta. Ihan passeli väri. Tuoksu on sitä itseään: kermaisuutta, humalaa, raikasta sitruksisuutta. Melko tavanomainen tuoksu NEIPA:lle, mutta toisaalta myös oiken sieraintenmyötäinen.

Kuten näin vahvalta tämän tyylilajin edustajalta sopii odottaa, on suutuntuma täyteläinen, pehmeä, aavistuksen kuohkea ja kermainen. Maustakin voi sanoa pitkälti samat huomiot, kunhan lisää mukaan makeutetun greipin ja hiukan key lime pie -tyyppisen maun. Oluen 10% alkoholia eivät maistu – päinvastoin oikeastaan, tämä on suorastaan petollisen pehmeä ja täyteläisyydestään huolimatta helppo. Nielussa rupeaa ajan myötä vähän pistelemään alkoholisella tavalla, mutta sekin on pienehköä verrattuna joihinkin saman vahvuusluokan oluisiin.

Dead And Gone on maultaan pitkälti melko tavanomainen NEIPA, sellainen joka ei makuprofiilinsa kautta erotu joukosta sankasta mainittavasti. Onneksi laadullisesti se onkin sitten hyvinkin vahva, ollen täyteläinen, juotava, raikas ja kokonaisvaltaisesti palkitseva juotava.

NEIPA on toki trendityyli ja osittain nosteessa siksi koska on nosteessa. Dead And Gonen kaltaiset mainiot oluet kuitenkin todistavat, että tyylin suosiolle on myös ihan vankka makuperusta. Mainio olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s