ABV Not IBU: Nelson Sauvin

on

AF Brew, Venäjä. 8%, Double IPA. Pullo, 0.33l.

Venäläinen AF Brew on toistaiseksi ainakin jättänyt hyvän mielikuvan itsestään. Ilmeisesti ABV Not IBU on single hop -oluiden sarja, ja tällä kertaa on vuorossa Nelson Sauvin -humalalla tehty versio. Nimensä mukaisesti Nelson Sauvin antaa oluelle valkoviinimäisiä piirteitä – mutta brutin kuivuuden sijasta kuvauksissa painotetaan hedelmäisyyttä.

Lasiin ABV Not IBU: Nelson Sauvin kaatuu hiukan vaahdoten, ja pysyväiskerrostakin on. Se on epätasainen, reunoja vasten paksumpi ja oluen pinnalla pilvenhattaramainen. Jotenkin jykevä vaikkei erityisen runsas vaahto – jotenkin hiivaisa. Erittäin roskainen olut on väriltään kellertävä, trooppisen oranssinen, vähän hailakka. Tuoksussa on valkoviinimäisiä piirteitä, kyllä, mutta niitä tasapainottavat trooppiset, mandariiniset makeat piirteet. Varsin miellyttävä tuoksu.

Samoin kuin tuoksussa, ei maussa ole valkoviinimäisyyttä minään kuivuutena, vaan päinvastoin olut hedelmäinen ja kirkas – jotenkin tulee mieleen hedelmäisemmän lagerin kirkas makuprofiili, vaikka oluen roskaisuus antaisi olettaa täysin toisenlaista makumaailmaa. Maussakin on mandariinia; viinimäisyyttä edustanee rypälemäisyys. Alla lymyilee selkeä häivähdys hiivaisuutta, mikä ei ole lainkaan inhaa tai tunkkaisaa. Ihan miellyttävä maku, joka on täysin eri maailmaa kuin odotimme – nimen perusteella ennakko-odotus oli nimittäin jotain paljon kuivempaa. Humalan katkeron rooli oluessa on pieni, suorastaan häivytetty; edes jälkimaussa ei nouse esiin yhtään IPA:lle tyypillistä kuivaavuutta.

ABV Not IBU painottuu IPA-oluiden kirjossa täyteläisen hedelmäiselle, varovaisesti humaloidulle osastolle. Todellakin ABV Not IBU, sillä jälkimmäisillä tämä ei brassaile. AF Brew jatka laadukkaalla linjallaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s