Peach & Raspberry Shake

on

Humalove, Suomi. Gose, 5.2%. Tölkki, 0.33l.

Ei koiraa ole karvoihin katsomista, sitä sanotaan. Jos ei karvoihin, minne koiraa sitten pitää katsoa? Korviin, tai vaikkapa hännän alle sinne… no tiedätte kyllä minne? Entäpä sitten olut, joka näyttää lähinnä tuon viimeksimainitun paikan vetiseltä tuotokselta? Mihin sitä pitää katsoa?

Elämä on arvoituksia täynnä. Tällä hetkellä kaikkein eniten arvailua herättää se, uskaltaako Humaloven Peach & Raspberry Shakea juoda. Tämä laktoosia ja maltodekstriiniä sisältävä olut nimittäin kaatuu alkuun paksuna tölkistä, kunnes se muuttuu suorastaan sakeaksi. Ja lasissa se näyttää paakkuuntuneelta, pilaantuneelta maidolta. Anteeksi nyt vain, mutta hyi helvetti!

Vaahtoa ei kaatovaiheessa oikeastaan ole, enemmänkin vatkatun kerman kuohkeutta koko oluen läpi. Väriltään olut tuo vähän mieleen persikan ja maitokahvin sekoituksen. Rusehtavan, punertavan likaisenoranssi. Ja sen verran paksu, että sameastakaan ei enää voi puhua. Fyysiseen olemukseen verrattuna tuoksu on kevyt, raikas ja vallan mukava: hiukan suolainen, persikkainen, vadelmainen. Kiva, jopa. Ripaus pyreemäistä paksuutta mukana.

Ei muuta kuin kuolemanpelko hiiteen ja kurkkuun kulauttamaan.

Paakkuinen olemus ei todellakaan valmista näkökykyistä juojaa siihen, kuinka täyteläisen pehmeä tämä olut on. Sitä odottaisi ryynistä, sattumaista fiilistä suussa, mutta tämä on paksu, pehmeä ja suorastaan samettinen – ominaisuuksia, joita harvemmin yhdistää hapanolueeseen tai goseen. Kauhistellessa oluen paakkuisuuskin on tasoittunut tasaisen sameaksi paksuudeksi.

Maku puolestaan on oikein oiva. Oikein, oikein oiva: laktoosi tuo miellyttävää paksuutta ja makeutta makuun, tehden tästä todellakin pirtelömäisen. Sekä persikkaa että vadelmaa tuntuu, ja gosemaiset piirteet tuovat kivaa pientä kirpeyden pistelyä. Tämä todellakin on alatittelinsä mukaisesti ”milkshake gose”, jossa yhdistyy gosen suolaisenkirpeä juotavuus ja laktoosirikkaiden oluiden makeus sekä paksuus. Tätä koiraa ei ollutkaan karvoihin katsominen, sillä ulkoisen pelottavuuden takaa paljastuu erittäin nautittava, kiva hedelmäkiisseliolut.

Humalove onnistuu taas. Vallan mainio olut, joka onnistuu samalla olemaan gose ja kuitenkin jotain ihan muuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s