Old Ale Port Barrel Aged #4

on

Elsener Brouwerij PochPoater, Alankomaat. Old ale, 12.5%. Pullo, 0.33l.

Kaapissa tovin kypsyneitä oluita juodaan pois – nyt vuorossa PochPoaterin tynnyrikypsytetty old ale, joka pienellä käsin merkityllä numerolla identifioidaan #4:ksi – ilmeisesti näitä on sitten useampia. Untappedin perusteella mitä isompi numero, sen kauemmin on saanut portviinitynnyrissä kypsyä; #4:n maaginen luku on 788 päivää.

Lasiin tämä old ale kaatuu käytännössä vaahtoamatta. Oluen väri on todella tumman ruskeanpunainen, syvän mahonkinen. Tuoksusta löytyy aivan selkeästi portviinin tuhdin tummia, mausteisia sävyjä, mutta myös todella tummaa, melkein lakritsimaista mallasta, ja tumman rypälemäistä hedelmäisyyttä. Tuoksu on vahva, monipuolinen, kompleksinen ja melko miellyttävä.

Maussa viinimäisyys on huomattavan korostunutta. Suutuntumassa ei ole hapokkutta käytännössä lainkaan, mikä sekin vain vahvistaa oluen viinimäisyyttä. Tynnyri tuo itsensä tykö myös melko vahvana puumaisena vivahteena, joka alkaa jo rungossa mutta nousee täyteen kukkaan jälkimaussa. Tummaa hedelmäisyyttäkin tässä on, rypälemäisyys korostuu tässä piirteessä selkeästi enemmän kuin tuoksussa. Erityisen olutmainen maku ei ole, viinimäistähän tämä on – tosin maku ei ole yhtä tuhti kuin portviinissä.

PochPoaterin Old Ale kuuluu sarjaan ”oluita oluenvihaajille”: voisimme kuvitella, että tämän kun kaataa lasiin keskiverto viininlipittäjälle, löytyy ymmärrystä. Meille puolestaan oluen viinimäiset piirteet jylläävät aivan liian voimakkaina, eikä alta tahdo löytää olutta lainkaan. Upean tuoksun takaa löytyy ikävä kyllä kohtalaisen yhdentekevä olut, jossa tynnyri on taas kerran työntänyt oluen pois estradilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s