Cookies N’ Cream Donuts

Seven Island Brewery, Kreikka. Imperial pastry stout, 12%. Tölkki, 0.44l.

Vuorossa lisää Virossa pantua kreikkalaisolutta: varsin kivan Tsourekin takana ollut Seven Island Brewery valmistaa jostain syystä oluensa etelänaapurissamme Sorin panimolla. Emme tiedä syytä, mutta panopaikalla lienee yhteys siihen, että panimon oluita tuli Alkoon – joten emme valita!

Tahitilaisella vaniljalla, suklaalla ja kuvauksen muttei ainesosaluettelon mukaan kekseillä ja kermalla pantu olut kaatuu lasiin vain niukasti vaahdoten. Pysyväiskerrosta ei ole lainkaan, mikä ei yllätä kun on näin vahva olut kyseessä. Valoa vasten näkyy tummanpunertavaa, mahonkista sävyä, mutta muuten Cookies N’ Cream on kyllä melkoisen musta. Tuoksussa aistii ensimmäisenä viinan, sitten vaniljan. Lievä mausteisuutta löytyy, mutta oikeastaan vähän tylsän ja latteanpuoleinen tuoksu tällä on.

Maussa on ällömäärin makeutta, kuin olisi lasillinen glaseerausta sekoitettuna makeaan kaakaoon. Ja siinä se oikeastaan onkin. Pastry stoutille tyypillisesti maku luottaa överiyteen, ei kompleksisuuteen. Nielussa polttelee viina aika vahvasti, ja viinaisuus nousee makuunkin, mutta muuten maku ei oikein kehity mihinkään. Aivan etäistä pientä mausteisuutta, kuin kanelikeksiä, voi mausta aistia, mutta siinäpä se. Voi helposti todeta että Tsoureki vie tätä 10-0; siinä oli sentään omaperäisyyttä maussa, joka oli vieläpä ihan hyvä, tässä on vain makeutta eikä edes hyvyyttä.

Eipä tätä kai huonoksi olueksi voi haukkua, sillä ei tämä mitenkään juomakelvoton ole. Äärimmäisen yksiulotteinen, mielikuvitukseton ja tylsä kylläkin. Pieni määrä tummutta tai ylipäätään jotain piirrettä makeuden lisäksi voisi pelastaa tämän oluen. Mutta kun ei, niin ei.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s