Definitely Not A Thing

on

Boundary Brewing, Pohjois-Irlanti/Cloudwater, Englanti. Triple black IPA, 10%. Tölkki, 0.44l.

Musta triple-IPA? No johan nyt on. Emme edes tienneet että sellainen on juttu – eikä ilmeisesti ole, oluen nimen perusteella. No, katsotaanpa millaisen epätyylin oluen Pohjois-Irlantilainen Boundary on tehnyt yhdessä Cloudwaterin kanssa.

Lasiin Definitely Not A Thing kaatuu vaahdoten kuohkeaa, yli sentin paksuista vaahtoa joka on lievän rusehtavaa. Vaahto laskee hiljalleen epätasaiseksi, ohueksi kerrokseksi oluen pinnalle, mutta ei katoa kokonaan. Väriltään olut ei missään nimessä ole musta, vaan todella, todella tummanruskea. Kuravetinen tai kahvinen. Brown IPA? Tuoksu puolestaan on kyllä selkeän IPA:mainen – saippuainen, kirpeä, humalainen, yrttinen, raikas, minttumainen. Alta aistii ehkä ripauksen tummuttaa, mutta ei kyllä jää arvailun varaan että humalointi on tärkeä juttu tässä oluessa.

Suutuntuma on miellyttävän paksu ja pehmeä. Se onkin hauskassa kontrastissa maun hyvinkin terävälle, havuisalle humaloinnille. Alla on kolamaisen makeita maltaan tummempia sävyjä, jotka kuitenkin tuntuvat hiukan saippuaisilta kiitos tuntuvan humaloinnin. Mäntysuovallehan tämä maistuu. Jälkimaustakin löytyy saippuaa ja Sisu-pastillien tervaisan kylmää makua. Ajan myötä nieluun nousee alkoholinen närästys.

Definitely Not A Thing on kyllä mielenkiintoinen ja omalaatuinenkin olut. Vaan ei välttämättä hyvä: humalointi ja tummemmat piirteet eivät oikein löydä yhteistä säveltä, ja katkeroisuus tuntuu kampittavan maltaisempia piirteitä. Lopputulos on keskinkertainen, ehkä vähän heikompikin black IPA, vaikka saakin muutaman lisäpisteen omaperäisyydestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s