Neon Baby

on

Salama Brewing, Suomi. New England pale ale, 5.5%. Tölkki, 0.44l.

Hiukan yllättäen tämä on vasta toinen Salaman tuotos, jonka arvioimme – panimo on kuitenkin yksi Suomen kovimmista, ja sitä on tullut juotua olut jos toinenkin aikojen saatossa. Etenkin hazy, juicy ja New England -etuliitteitä soveltavien (I)PA-oluiden taitajanahan tämä panimo on kotimaan eturintamaa, jopa suosikkiamme CoolHeadia kovempi.

Odotuksia siis on!

Lasiin markettivahvuinen Neon Baby, jolla on vahvempia sisaruksia nimeltään Neon Daimon ja Neon Beast, kaatuu vaahdoten n. puolen sentin verran kermaista vaahtoa joka laskee nopeasti kranssiksi lasin reunoja vasten, jättäen kevyttä utua oluen pinnalle. Väriltään Neon Baby ei ole neonia, mutta mehuisan ja kalpean keltaista, melkeinpä kermaista – vaniljavanukasmaista, jopa! Upea tuoksu on kuin huomattavasti tuhdimman NE(I)PA:n, eli kermainen, mehuisa, vanukasmainen, hedelmäinen. Mistään ohuudesta, mikä niin usein markettivahvuisia NE-oluita vaivaa, ei ole ainakaan tuoksussa jälkeäkään.

Eikä kyllä maussakaan.

Suussa Neon Baby tuntuu kuohkealta, täyteläiseltä ja kermaisalta. Mausta löytyy New England -tyylin mukaisesti kermaista, makeaa, lievän vanukasmaista trooppista hedelmää; greippiä, joka ei ole hapanta. Kyllähän tämä on selkeästi kevyempi kuin tuhdimmat NE(I)PA:t, mutta ei tämä silti vetinen tai ohut ole, vaan on nimenomaan aito NEPA, joka ei maultaan merkittävästi kalpene vahvempiensa rinnalla. Harmillisesti Salamaa saa marketeista melko harvoin, kyllä tämä nimittäin kotimaisten markettivahvuisten hazy/juicy/NE-tyylisten oluiden kärkikahinoissa kamppailee, siellä jossain CoolHeadin Juicinessin ja Olarin Sticky Woodsin kanssa.

Neon Baby on tyylissään ja vahvuusluokassaan erinomainen olut, hieno todiste Salaman osaamisesta. Kyllähän vahvemmista Neon-varianteista maistamamme Neon Beast oli tätä parempi, se on melko itsestäänselvä juttu, mutta tämäkin on mainio olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s