Kitchen Witch

Hidden Springs Ale Works, USA. Sour ale, 5.5%. Tölkki, 0.473ml.

Tässäpä tölkki joka tarttui mukaan Ateneuminkujan Pienestä ihan vain ulkonäkönsä ja nimensä takia. Onhan tämä komea. Toki myös tyylikuvaus oli mielenkiintoinen, joten tölkin ollessa kädessä tämäkin edesauttoi sen päätymistä ostoskoriin. ”Prickly pear sour ale with elder flower, lemon, vanilla, & lactose” (ja juu, pilkku ja et-merkki on etiketissä noin).

Lasiin keittiönoituli kaatuu hyvin niukasti vaahdoten, oikeastaan voisi sanoa ettei vaahtoa ole. Pysyväiskerrosta etenkään ei ole. Väriltään olut on oranssinen ja persikanvärinen: kyllähän tämä mehumainen olemukseltaan on. Tuoksu on jännä. Pohjana on suolaisen hapanmakea, gosemainen tuoksu, jonka päällä on kirpeää trooppista hedelmäisyyttä, laktoosin maitoista makeutta, ripaus vaniljaa ja seljankukkaa. Kiva tuoksu, joka on raikas ja kevyt muttei silti ohut.

Juodessa huomaa ensiksi oluen vähähappoisuuden: ei tämä still ole, mutta pirun lähellä. Gosemainen kevyen pistelevä suolaisuus jatkuu makuun asti, tuntuen kivana, karkkimaisen kirpeänä kipristelynä kielen päällä. Happamuus tuo nimenomaan mieleen karkit, vaikkapa Remix-pussin greippikarkit – vallan toimivaa tämä; happamuus on tuntuvaa, mutta maltillista, eikä sellaista naama-norsun-sille kuin joissakin oluissa. Muutenkin nimenomaan karkkimaisuus on hyvä kuvaus maulle: happamuuden alla olut on hedelmäisen makea, karkkikermaisen pehmeä (vähän kuin paistettu muna -karkit) ja – toki – mehumainen. Maku ei ole varsinaisen raikas, mutta miellyttävän kevyt ollen silti täyteläinen ja vivahteikas. Kesäinen olut, ilman muuta, ja hapanoluiden saralla sellaista miellyttävän helposti nautittavaa mutta silti pirun maistuvaa mallia.

Kitchen Witch -tölkin sisältö on komean etikettinsä veroinen. Hapanoluena tämä on helpommasta päästä, tinkimättä silti laadusta tai mausta. Karkkimaisen oloinen makukokonaisuus on suorastaan valloittava: tätä joisi mielellään toistekin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s