Vortex No. 1

on

Salama Brewing, Suomi. Farmhouse ale, 5 %. Pullo, 0.375 l.

Maanmainio hazyjen tekijä Salama on tähän asti julkaissut tuotoksiaan tölkkimuodossa – Vortex No. 1 on kuulemma panimon ensimmäinen pullo-olut kautta aikain. Ja onhan se niin, että farmhouse ale sopii parhaiten pulloon. Ja komean ovatkin tehneet: siisti etiketti ja painava, paksu, erikoisen muotoinen pullo ovat edustavia. Niitä pulloja, jotka laitetaan talteen.

Lasiin Vortex No. 1 kaatuu liiemmin vaahtoamatta. Vähän vain kaatovaiheessa, eikä pysyväiskerrosta oikeastaan ole. Väriltään olut on olkisen, vanukasmaisen kellertävän kermainen. Sameakin olut on. Tuoksu on sitä itseään: rustiikkinen, olkinen, hapan – huussimainen. Rehevä. Tyylille hyvä.

Makukin on tyylilleen uskollinen, mutta hirmuisen ohut. Suorastaan laimea. Tuoksun rehevyyttä ei ollenkaan mausta löydy, vaan pikemminkin liiankin nopeasti katoavaa olkisuutta, ja jälkimaussa lievää potpourrimaisuutta. Makunsa puolesta tämä ei ikävä kyllä lainkaan lunasta odotuksia: farmhouse alen pitää olla rehevää, päällekäyvää ja rikasta. Tämä ei ole niistä mitään.

Niin ikävä kuin se onkin sanoa, on Salama lyönyt hudin tällä oluella. Vortex No. 1 ei ole lainkaan panimon tavallista laatutasoa. Potentiaalia oluessa on, mutta ikävä kyllä oikeansuuntainen maku on aivan liian ohut ja etäinen ollakseen kehujen arvoinen.

Harmi, kun on niin komea pullokin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s