Cherry Chouffe

Brasserie d’Achouffe, Belgia. Hedelmäolut, 8 %. Pullo, 0.33 l.

Siitä onkin hyvä tovi kun viimeksi olemme arvioineet Brasserie d’Achouffen olutta – peräti kuusi vuotta! Tähän asti panimo ei hirveästi pettymyksiä ole tarjoillut. Kirsikkainen, hiukan vahvempi olut kuulostaa tyylinsä perusteella siltä, että dö’Atsuu on vahvoilla tässäkin. Odotuksia siis on.

Lasiin nätin, hiukan rusehtavan, kirsikkaisen tummanpunainen Cherry Chouffe kaatuu vain niukasti vaahdoten. Pysyväiskerros jättää pientä kranssia lasin reunoille, mutta muuten se on lähinnä epätasaista utua oluen päällä. Tuoksu on makean, tuhdin ja aidon kirsikkainen. Jälkiruokamainen, jopa ihan pikkiriikkisen liköörimäinen. Hyvää lupailee siis.

Maku on huomattavasti kuivempi kuin tuoksu: ihan suuta kuivaa. Kirsikkaa on kyllä vaikka muille jakaa, ja löytyy sitä makeuttakin sieltä kun vähän kaivelee. Lakatun puun kuivuus kuitenkin vie rungossa. Jälkimaussa kirsikkaisuus on pitkää, ja makeus korostuu ajan myötä; pikkuhiljaa viinaisaa polttelua kehittyy nieluun. Olutta suussa pyöritellessä löytää myös rungossa makeuden.

Lopulta Cherry Chouffe on melko suoraviivainen olut: kirsikkainen, ei ylen raskas muttei kevytkään. Ei kulautettava, muttei myöskään tuntien hörppimistä vaativa. Laadukas olut, joka suhteellisesta vahvuudestaan huolimatta ei kovin tuhti ole.

Ei parasta huppelsuffelia, mutta hyvää silti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s