Strawberry Mango Mojito J.R.E.A.M.

on

Burley Oak Brewing Company, Yhdysvallat. Hapanolut, 4.8 %. Tölkki, 0.44 l.

Lähikauppaamme on tullut Powered By Pien -kaappi, mikä tietenkin tarkoittaa kahta asiaa: olutvalikoima parani kertaheitolla, ja toisaalta kauppalaskumme koko myös kasvoi. Paskaakos siinä, tuumi lapamato kun pyllystä putkahti. Onpahan sentään lisää mielenkiintoista juotavaa!

Strawberry Mango Mojito J.R.E.A.M. on yksi monesta J.R.E.A.M. -oluesta, jotka ilmeisesti ovat kaikki tehty saman pohjan päälle, mutta eri ainesosista. Muut eivät ole tuttuja, joten neitseellisellä maaperällä tässä ollaan. Ainakin makukombinaatio on mielenkiintoinen!

Lasiin olut kaatuu käytännössä vaahtoamatta. Aluksi se on hyvin kirkas, lähes läpinäkyvä, kunnes tölkin loppuneljänneksen mukana humahtaa moskaa lasiin. Sittenkin J.R.E.A.M. on kaukana siitä pirtelöstä, mitä odottelimme. Väriltään se on nätin oranssinen, hyvin hedelmäinen ja raikkaan oloinen. Tuoksu on aavistuksen hento, mutta myös kirpeä. Tuoksusta aistii mojitomaisia sävyjä ja mangoa – mansikkaa ei niinkään. Oluen valmistuksessa on käytetty laktoosia, ja olemmekin aistivinamme pientä maitomaista makeutta tuoksusta. Ihan jännä tuoksu.

Alkuun maku on mielenkiintoinen yhdistelmä happamuutta, kirpeyttä ja suolaisuutta: mangoa, minttua ja suolaista kirpeyttä tavalla, joka ei ole täysin erilainen irtokarkkien hapanremmeistä. Mansikan maku tuntuu ajoittain esiin pulpahtelevana ufomaisuutena – tiedättehän nuo klassikkokarkit, joita vedettiin kunnes kitalaki oli ruvella ja makuaisti mennyt loppupäiväksi? Tämähän on muuten aivan pirun miellyttävä, maultaan monipuolinen ja kirpeydestään huolimatta helposti juotava olut. Alun jälkeen minttu laantuu, eikä olut erityisen mojitomaiselta maistu – mutta hyvältä senkin edestä.

Ainakin tämän yhden oluen perusteella J.R.E.A.M. -sarja on sellainen, että ostamme lisää kun vastaan tulee. Nyt kun kevätaurinko rupeaa lämmittämään ja illat ovat pitkään valoisia, on tämä oiva olut päivän askareista rentoutumiseen: monipuolisuudessaan leikkisä, laadukas ja hauska olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s