Glimmer

The Gipsy Hill Brewing Co., Englanti. Stout, 4.5 %. Tölkki, 0.44 l.

Mikä on trooppinen stout? Emmepä tiedä, mutta ilmeisesti semmoisessa käytetään Sabro- ja Magnum-humalia, tonkapapuja ja lagerhiivaa. Ainakin Gipsy Hillin mukaan. No, kohtahan se nähdään onko tässä nimeksikään mitään trooppisuutta…

Lasiin Glimmer kaatuu vaahdoten höttöistä, köykäistä vaahtoa – sellaista, jota on tottunut näkemään heikompien stoutien pinnalla. Pysyväiskerros on vain epätasaista utua lasin pinnalla. Itse olut on väriltään mustahko, mutta valoa vasten selkeän mahonkinen. Hiukan valju olemus. Tuoksu puolestaan on miellyttävän ja mielenkiintoisen hedelmäinen – ja juu, trooppisella tavalla. Alla on ripaus tummaa paahteisuutta. Ei erityisen voimakas, mutta ihan jännä ja kiva tuoksu.

Ikävä kyllä maku on suorastaan vetinen. Rungosta on vaikea saada otetta, ja ensikulauksella se tuntuu lähinnä puun ja colan sekoitukselta. Ripaus kuivattua kookosta löytyy, hetkittäin myös pienehköä mausteisuutta. Toisen kulauksen myötä samanlaista hedelmäisyyttä löytyy kuin tuoksussa; maku kerrostuu suuhun, mutta ohueksi ja hennoksi olut kuitenkin jää. Jälkimaussa on vain epämääräistä, varovaista kuivaavuutta. Kaipa tässä vieno tuoksahdus trooppisuutta on maussakin, mutta ei se tätä liki täydelliseltä yhdentekevyydeltä pelasta.

Reilusti vahvempana ja jykevämpänä tämä voisi jopa olla hyvä. Ikävä kyllä tämä ei ole reilusti vahvempi ja jykevämpi, vaan 4.5 % vahvuinen, ohut litku. Näin ollen: ei jatkoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s