Liquid Desserts 08 – Salted Fudge Hazelnut Brownie Porter

Big Belly Brewing Company, Alankomaat. Imperial porter, 10 %. Pullo, 0.33 l.

Sanooko kolmas kerta toden? Kaksi edellistä Liquid Desserts -sarjan olutta jättivät meidät kylmäksi, mutta vielä olisi yksi jäljellä. Tyylikuvaus lupaa mallia överi, ”salted fudge hazelnut brownie” ei varsinaisesti hienovaraiselta kuulosta. No, kohtahan se nähdään!

Lasiin tämänkertainen nestemäinen jälkiruoka kaatuu poreilevan, äänekkään vaahtokerroksen saattelemana, joka kaatovaiheessa on n. puolen sentin paksuista mutta laskee nopeasti hyvin ohueksi ja epätasaiseksi kerrokseksi oluen päälle. Väriltään olut on hyvin tumma, mutta ehkä enemmän ruskea kuin aivan musta. Valoa vasten huomaa selkeästi asian olevan näin. Tuoksu on sitä, mitä nimi lupaa: hasselpähkinää, suolaa, fudgea. Siinäpä se. Hasselpähkinä dominoi, mutta kaikkia aistii selkeästi. Nutellalta tuoksuu. Mikä ei haittaa: tässähän on kiva tuoksu – eikä kovinkaan yllättäen aika pastry-henkinen.

Makukin lunastaa. Hasselpähkinää tuntuu selkeästi, sellaisella miellyttävän pehmeällä, erittäin suklaisella tavalla. Makukin tuo hiukan mieleen Nutellan, joskin enemmän jonkin nougat-sydämellä ja hasselpähkinärouheella varustetun suklaapatukan. Olut ei ole ollenkaan kymmenen voltin verran raskas, eikä maku läheskään niin överi kuin voisi kuvauksesta päätellä. Ei tätä varsinaisen hienovaraiseksi tai kompleksiseksi voi kutsua, mutta on tässä vivahteita ja eri makujen vuorovaikutusta. Ei pelkkää vyörytystä – toisin kuin tuoksusta, ei mausta löydä pastryhenkisyyttä.

Liquid Desserts 08 on miellyttävän pehmeä, äärimmäisen suunmyötäinen olut. Pähkinäisyys on varsin maltillista; vaikka toinen meistä ei yleisesti ottaen siedä laisinkaan pähkinän makua, ei se tässä pääse haittaamaan. Muutenkin tämä on oikein oiva, nimenomaan jälkiruokamainen olut.

Kolmas kerta todellakin toden sanoi. Liquid Desserts 08 on aivan selkeästi paras kolmesta kokeillusta, ja ainoa niistä joka on selkeä onnistuminen. Eikä mikään vaatimaton sellainen: tämähän on oikein mukava olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s