Mango & Pineapple Shake

on

Humalove Brewing, Suomi. Gose, 5.2 %. Tölkki, 0.33 l.

Jaahas, sitähän onkin vierähtänyt pari kuukautta edellisestä arviosta – joskus sitä vaan tarvitsee pientä taukoa. Olutta on sinä aikana toki tullut juotua, ei vain ole tehnyt mieli tänne tästä rustailla. No, uuden vuoden kunniaksi emme vietä tipatonta, mutta arvostelurikkaampaa tammikuuta voisimme yrittää.

Nyt on vuorossa vanhan tutun Humaloven mango-ananasgose, joka on ilmeisesti osa useamman maun sarjaa. Kaapissa odottaisi vielä Lemon-robert, eikun rosehip (ko. tölkin teksti oli hiukan vaikealukuisen hailakankeltainen).

Suorastaan herkullisen näköinen Mango & Pineapple Shake kaatuu lasiin vaahtoamatta, mutta paksuna. Väriltään tämä kaunokainen on tuoremehumaisen oranssinkeltainen; trooppinen ja hedelmäinen. Tuoksu on samaa sarjaa: hedelmäinen, trooppinen, tuoremehumainen. Ihan ripauksen kirpeänsuolainen. Oikein mukavalta vaikuttaa ainakin ennen kuin ehättää maistaa.

Ja kyllähän tämä mukava suussakin on. Tuoremehumaisen paksuhko ja hedelmäinen. Ei ehkä niinkään milkshake, vaan enemmän smoothie. Mango ja ananas sekoittuvat maussa niin, ettei osaa sanoa missä yksi loppuu ja toinen alkaa. Gosemaista suolaista pistelyä tuntuu, joka sopii hyvin yhteen trooppisen hedelmäisyyden kanssa. Tämä on kuin siivu kesää lasissa: Mango & Pineapple Shake maistuu kesän pitkiltä illoilta, auringonlaskuilta, iltatuulelta koivupuissa ja siltä, että vielä voisi yhden ottaa.

Humalove on hyvin luotettava panimo, joka onnistuu yleensä tekemään vähintään keskivertoa parempaa olutta. Mango & Pineapple Sour ei välttämättä ole se kaikkein kunnianhimoisin olut, eikä gosena tai hapanoluena mitenkään erityisen vaativa, mutta helppoudessaan ja kepeydessään – joka ei tule täyteläisen maun kustannuksella – erittäin mainio olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s