Forest Pilsen

wp_20160924_002Cervejaria Amazonia, Brasilia/Englanti. Pilsner, 4.1%. Pullo, 0.33l.

Vaikka olut alkuperältään on Brasiliasta, on tämä Alkosta ostettu Forest Pilsen Iso-Britanniassa lisenssillä valmistettu olut, eli voisi varmaan halkoa hiuksia siitä että onko tässä englantilaisolut vaiko brassiolut. Sanotaan sitten vaikka että on, jotta pääsemme tästä vaivaannuttavan nolosta johdannosta itse oluen kimppuun.

Pilsnerille tyypillisesti Forest Pilsen on ulkonäöltään kirkas, kevyt ja raikas. Sen vähä vaahto katoaa heti kaatovaiheen jälkeen nopeasti kokonaan, ja hapokas olut poreilee selvästi. Olut on kullankeltainen, joskin väriltään ehkä aavistuksen syvempi kuin moni muu pilsneri. Melko tyypillinen lajinsa edustaja, siis.

Tuoksu seuraa pitkälti samoja askelmerkkejä, eli rapsakan raikas, rapea maltaisuus dominoi kuten pilsnereissä on tapana. Mukana on kuitenkin myös pientä hedelmäisyyttä, joka vie ajatuksen meksikolaislagereihin. Hedelmäisyys on aavistuksen pisteliään makeaa, ikään kuin kaktusmehussa. Kevyt ja raikas tuoksu ei ole hassumpi, jos nyt ei mikään ikimuistoinenkaan.

Pilsneriä voinee kutsua tyyliksi, jossa liikkumavaraa ei ylen paljon ole – pilsneriin on paha mennä vaikka tunkemaan tuhat IBU:a ja rehellisin mielin vielä kutsua sitä pilsneriksi. Siten ei liene yllättävää että Forest Pilsen on pääosin hyvin paljon tyypillisen pilsnerin makuinen, mutta siinä on epätavanomaista pehmeyttä ja pilsnerin rapsakkuuden ohella samaa pisteliään makeaa hedelmäisyyttä kuin tuoksussa. Erinomaisen raikas ja kevyt Forest Pilsen on virkistävä ja helposti juotava tapaus, joka ei kenties ole pilsnerklassikon tittelin arvoinen ilmestys, mutta hyvin kelpo tapaus joka tapauksessa. Kevyt jälkimaku on melko lyhyt ja aavistuksen mitäänsanomaton.

Etukäteen mietitytti että kuinkas paljon sitä mainostettua brasilialaista luonnetta oluessa on. No, eihän sitä mitenkään roppakaupalla ole koska pilsner on pilsner, mutta sitä löytyy kyllä etikettiä syvemmältäkin. Forest Pilsenin perusteella brassipilsner on hyvin samantapainen kuin meksikolaislager, mutta pelkän raikkaan virkistävyyden sijasta brassipilsnerissä on myös aitoa makua. Ummikot tykkäävät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s