Susanna’s Housewarming Saison

d__pictures_camera-roll_wp_20161015_002

Humalove Brewing, Suomi. Saison, 7.0%. Pullo, 0.33l.

Eilisen karmeuden jälkeen siirrymme vähän laadukkaampia mielikuvia herättävän panimon tuotteisiin: mustalaispanimo Humalove ei aina ole onnistunut ihan täysin, mutta juomakelpoisia oluet ovat heikoimmillaankin olleet. Parhaimmillaan oikein mukavia. Nyt siis tupariolut, vaikka me emme ole menossa minnekään, sen paremmin pois kuin sisäänkään. Hemmetti teitä kaksimielisiä!

Mangosaison. Jännä yhdistelmä! Mango on kuitenkin maku jota odottaisi lähinnä IPA/pale ale-akselilta, mutta näinä hybridioluiden luvattuina aikoina on sitten tämmöinenkin tehty. Lasiin mangosaison eli lyhyemmin manson (ei Marilyn) kaatuu jonkin verran vaahdoten. Ylen paljon vaahtoa ei muodostu, eikä pysyväiskerros ole järin paksu, mutta epätasainen pysyväinen vaahto on mukavan marenkista ja hiivaista. Väri on tumma kuin verinen virtsa… tai yritetäänpäs uudestaan: väri ei ole kovin mangomainen, vaan tummemmanpuoleisen punainen, pronssiin vivahtavan oranssinruskea. Suodattamaton olut on mukavan samea.

Tuoksussa ei mangoa ole oikein nimeksikään, ehkä pieni häivähdys jos oikein mielikuvitustaan käyttää. Melko perussaisonilta tämä tuoksuu, eli ruohoisaa, hapanta ja kevyen kermaista, ja pikemminkin tunkkaista kuin raikasta. Selvästi nenässä tuntuva mutta silti melko kevyt tuoksu.

Maussa mangoa löytää helpommin, vaikka ei sitä siinäkään ihan ylen määrin ole, ja se jää heinäisen happamuuden jalkoihin. Mango yhdistettynä happamuuteen tekeekin mausta pikemminkin kevyen appelsiinimaisen kuin mangoisen; appelsiini jossa on paljon sitä valkoista pas… moskaa. Runko alkaa heinäisellä happamuudella, mutta sen taittuessa jälkimakuun astuu mangon hedelmäisyys hetkeksi esiin. Jälkimausta hedelmäisyys katoaa nopeasti, ja jättää melko vaatimattoman ja mitäänsanomattoman humalaisuuden hetkeksi nieluun.

Susanna’s Housewarming Saison ei ikävä kyllä ole kuin korkeintaan alemman keskikastin saison. Suurimman pettymyksen tuottaa mangoisuuden vähäisyys; kun se nyt oikein etiketissä mainitaan, olisi sen roolin odottanut olevan isompi, eikä vain melko luonteettoman hedelmäisenä sivujuonteena kevyehkön happamalle saisonille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s