Saison

wp_20161201_001

Basqueland Brewing Project, Espanja. Saison, 5.5%. Pullo, 0.33l.

Se on joulu nyt, eikun kohta! Kalenterin saa avata, ja Ummikoilla on kalenteri parhaasta päästä: Saveur Bieren Beery Christmas -olutkalenteri. Eli nyt Ummikot pääsevät joka päivä jouluun asti nauttimaan erikoisoluista, ja arvioitsemaan niitä.

Kiinanruusulla ja ruusunmarjoilla maustettu saison kaatuu lasiin  niukahkosti vaahdoten, mutta vaahto on melko pysyväistä: kahdesta pikkulasista toiseen jää reunalle pysyvä kerros, toisessa koko olut on taas hyvin perussaisonmaisen marenkisen, ehkä saippuaisenkin ja kuohkean valkoisen vaahdon peitossa. Väriltään olut on syvän, punertavan oranssinkeltainen, samea ja melko nätti.

Tuoksussa tuntuu perussaisonin kuohkean heinäisyyden päällä kylmänkirpeää, karvasta marjaisuutta. Tuoksu on sopivan kevyt olematta vähääkään ohut, ja kermaisuus, ruohoisuus ja kirpeä marjaisuus ovat hyvässä tasapainossa.

Suutuntuma on melko kuohkea, kuten makeilla saisoneilla on tapana, ja kuten tuoksussakin, on tässä paljon perussaisonin kermaista ruohoisuutta. Selkeästi makeamman puoleinen saison, vaikka myös happamuutta mausta löytyy. Kiinanruusu maistuu selkeästi, ollen samanlaista kuin hibiskusteessä, ja löytyypä mausta myös hapanta syysmarjaisuutta. Saisonien mittapuulla helppo Basquelandin olut on laadultaan saisonien perushyvää tasoa, joka ei oikein yllä parhaimpien joukkoon mutta on silti oikein oiva olut jota juo ihan ilokseen.

Joo, kyllä tämä suklaakalenterin voittaa ihan kevyesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s