Franz Josef & Dolden Sud

mde

Franz Josef: Hopfmeister, Saksa. Helles/Vaalea lager, 5.1%. Pullo, 0.33l.
Dolden Sud: Riedenburger Brauhaus, Saksa. IPA, 6.5%. Pullo, 0.33l.

Olutkalenteri jatkuu. Yllättävää kyllä, tyyleinä on lager ja IPA! Suoraan sanottuna, vittu miten yksioikoinen kalenteri tämä on. Foodist on kyllä tehnyt rimanalituksen tämän kanssa.

Molemmat oluet kaatuvat lasiin runsaasti vaahdoten, Dolden Sud IPA:na enemmän kuin Franz Josef -lager. Molemmilla on pitkäkestoinen ja paksu vaahtokukka, joka jättää nättiä pitsiä lasin reunoille. Molemmat oluet ovat myös hyvin sameita. Väriltään Franz Josef on kalpean kultainen, hiukan olkinenkin, kun taas Dolden Sud on punertava, kalpean meripihkainen.

Lageriksi Fraz Josefissa on selkeästi korostunut humalan katkero tuoksussa, joka tuo rapsakkaa ja raikasta sitrusmaisuutta vaalean mallaspohjan päälle. Ihan mukava, kesäinen tuoksu. Kesäinen ja mukava on Dolden Sudinkin tuoksu: makean sitrusmainen humalointi on selkeän mandariinista ja hyvin pehmeää.

Franz Josefin maku on linjassa tuoksun kanssa: tavan lagerista tämä poikkeaa hedelmäisen raikkautensa ansiosta, joka tekee tästä pehmeämmän ja mehukkaamman kuin peruslagerin. Hiukan appelsiinimainen mutta silti lageriksi tunnistettava Franz Josef lienee tähänastisen kalenterin parhaimmistoa, vaikka ei sillä kovin tiukkaa kilpailua ole. Dolden Sudista ei ole kilpailijaksi: maussa on melko ikävä muovimaisen vahamainen juonne, joka vie huomion mehukkaalta sitruksisuudelta ja kevyeltä mutta helposti löydettävältä maltaisuudelta. Perin ikävä piirre tuo muovisuus.

Foodist jatkaa valitsemallaan linjalla. No, onneksi Franz Josef on sentään hyvä olut, vaikka tyyli onkin mielikuvitukseton.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s