Aloha

on

IMG_20191223_230238

Deep Creek Brewing, Uusi-Seelanti. Hapanolut, 4.5%. Pullo, 0.5l.

Uudessa-Seelannissa on ilmeisesti muutakin kuin lampaita ja hobittien koloja. Tai mistä sitä tietää jos vaikka sikäläinen pienpanimo-olut valmistettaisiin Repunpäässä? Onhan se mahdollista, joskin arvelemme että hobiteille maistuisi parhaiten bitter. Vaan viisastelu sikseen, nyt morotetaan havaijilaisittain ja sanotaan Aloha!

Värikkään etiketin takaa kaatuu lasiin hyvin niukasti vaahtoavaa, väriltään hedelmäisen ananasmaista, sakean hedelmämehuista olutta. Tuoksultaan olut ei sinänsä ole kovin uniikki hapanoluelle jonka valmistuksessa on hedelmiä käytetty, mutta aivan hyvä: makea, suolainen, hapan, hedelmäinen, hedelmälihainen, mehuisa. Kesäinen.

Maultaan olut ei ole niinkään hapan kuin kirpeä, kuin hyvin kevyesti makeutettu hedelmätuoremehu. Se ei myöskään ole niinkään drinkkimäinen kuin trooppinen – etiketin vihjaukset drinksumausta eivät ihan nappiin osu. Virkistävä, kevyt, kesäinen ja raikas maku itsessään osuu kuitenkin täysin nappiin, tuoden hiukan mieleen modernin gosen a’la CoolHead jne., vaikkei Alohassa ole vehnää käytetty ainakaan sisällysluettelon mukaan. Oikein mainio nautiskeluolut, joka suorastaan huutaa porottavaa aurinkoa ja terassia.

Hapanoluttrendin muuttuessa hipsterihösötyksestä isomman olutpopulan jutuksi, on tyyliin muodostunut helpommin lähestyttäviä muotoja. Aloha edustaa mitä suurimmissa määrin tämmöistä, mutta todistaa että helppo lähestyttävyys ei missään nimessä ole hyvän, tyydyttävän maun vastakohta. Päinvastoin, tämähän on varsin mainio olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s