Mother Gose

Brewski, Ruotsi. Gose, 3.5%. Tölkki, 0.33l.

Brewskiä emme ole tainneet aiemmin arvioida blogissa, mutta panimona se on tuttu – ja hyväksi todettu. Etenkin sourit vaikuttavat olevan tämän nuoremman polven ruotsalaispanimon vahvuuksia, joten totta kai ensiarvio panimolta on hapanolut. Tarkemmin mangohabanerolla maustettu gose.

Paksun, tuoremehumaisen oranssinkeltainen, nektarimainen olut on täysin vaahdoton. Korostaa mehumaisia puolia. Tuoksu on hedelmäinen, mangomainen, kirpeä ja mehuisa. Pientä habaneron potkua tuntuu tuoksussa. Oikein oiva tuoksu, paitsi jos nyt sattuu vihaamaan tämmöisiä oluita.

Vaikka olut ei erityisemmin poreile lasissa, on suutuntumassa yllättävän paljon hapokkuutta, joka pistelee suussa kuin pienet neulaset – ja pistelyä vain korostaa habaneromainen polttelu. Ja polttelu on nimenomaan habaneromaista, ei vain tulista – oikein onnistunutta: tuntuvaa muttei ylilyötyä, ja miellyttävän pitkäkestoista. Suussa pysyy kauan aidon habaneromainen, erittäin mukava pistely. Potkun alla on mangolla höystettyä melko tavanomaista modernin gosen makua: makeaa, hapanta, suolaista, mehuisaa, aika kevyttä. Tavanomainen ei kuitenkaan ole synonyymi huonolle tai tylsälle: Brewski on rakentanut oivan modernin ”perusgosen” ja habanerolla nostaa sen perin hyvien tasolle. Voimme kuitenkin kuvitella että tuntuva, ehkä jopa ärhäkkä jos nyt ei kuitenkaan äärimmäinen polttelu on liikaa monille. Ja habanero pistää muuten närästämään ihan kunnolla.

Brewski tuntuu kuuluvan siihen joukkoon panimoita, jotka kokeilevat rohkeasti, runsaasti ja jatkuvasti uusia juttuja. Väistämättä silloin lyö kirveen välillä kiveen, mutta me olemme onnistuneet välttämään Brewskin hudit – tämä olut ei ainakaan ole semmoinen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s