Double Karpologi

on

IMG_20200424_230507

Omnipollo, Ruotsi. Hapanolut, 6%. Tölkki, 0.33l.

Omnipolloa olemme arvioineet rikollisen vähän. Onhan se nimittäin yksi tämän hetken ehdottomasti parhaista pienpanimoista, joskin heidän hipsteröintinsä lyö välillä pahasti yli. Olemmekin joskus todenneet, että Omnipolloon ruumillistuu samaan aikaan pienpanimoskenen parhaimmat ja pahimmat puolet: rohkeus kokeilla uusia makuja, ennakkoluulottomuus ja seikkailumieli pluspuolella, aivan älytön erikoisuudentavoittelu ja toinen toistaan itsetarkoituksellisesti erikoisempien oluiden tekeminen toisessa vaakakupissa. Mutta kun ne ovat niin hyviä.

Niinpä niin.

Nyt arviossa oleva Double Karpologi on tyyliltään ”pineapple peach passion candy sour” tölkin mukaan – eli juuri sitä ylihipsteröintiä. Lasiin kuitenkin kaatuu niin herkullisen oloista, aivan älyttömän paksua ja raskasta mehua, että että! Vaahtoa ei ole lainkaan, ja oluen paksun oranssi, mandariininen väri vie ajatukset tuoremehuun. Tuoksu on ananasmainen, mangomainen, passionhedelmäinen; raikas, mehuisa, rehevä, trooppinen. Erittäin hyvä tuoksu, jos tämmöisistä oluista tykkää.

Suutuntuma on pistelevän pirskahteleva mutta samalla Ryb & Dekkermäisen raskas ja tuhti. Maku on kirpeä ja hapan, mutta samalla makea, hedelmäinen ja mehuisa. Tuoremehuhan tästä todellakin tulee mieleen. Kevyttä vaniljaisuuttakin maussa on, joka kuitenkin aika nopeasti peittyy trooppisen hedelmäisyyden alle. Hyvin nopeasti myös happamuus jää trooppisuuden varjoon, ollen enemmänkin sävy maussa kuin mikään dominoiva tekijä – samalla tavalla kuin hedelmätuoremehussa. Aivan älyttömän hyvähän tämä on, kuten Omnipollolta odottaa saattaa.

Sinänsä ymmärrämme kyllä, että jotkut perinteisempien oluttyylien ystävät eivät oikein osaa suhtautua tämänkaltaisiin tuoremehuihin. Eiväthän nämä näytä tai maistu oluilta! Ja meneehän se hipsteröinti vähän yli – laita se viiksivaha pois ja katso totuutta silmiin, meneehän se! Mutta kun ne ovat niin hyviä. Double Karpologi on maultaan vyöryvän överi, mutta loistava. Tässä kerrassaan mainio olut tulevan kesän parvekehengailuihin.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s