B.O.R.I.S. The Crusher

Hoppin’ Frog Brewing Co., Yhdysvallat. Imperial Russian oatmeal stout, 9.4%. Pullo, 0.355l.

Vanha hyvä ystävä, joskaan ei aikaisemmin arvioitu. Ummikot ovat maistaneet muutamaakin Yhdysvaltalaisen Hoppin’ Frogin tummaa vahvaa B.O.R.I.S.- ja D.O.R.I.S. -sarjoista, ja kun nyt tilausta De Bierliefhebberiltä tehdessä huomasimme heillä olevan useampia panimon oluita varastossa, tilasimme kaikkia. Eli nyt on sitten Hoppin’ Frog -arviota tulossa.

Lasiin tämä tumma kulta kaatuu niukasti vaahdoten. Hauskasti vaahto vaalenee koko ajan: aluksi se on jopa violettia, sitten suklaisen ruskeaa, ja lopulta kevyen mokkaisen kermaista. Koko ajan vaahtoa on niukasti, eikä pysyväiskerrosta ole kuin ohut halo lasin reunoilla. Väriltään Boris on musta kuin jokin hyvin musta asia. Valoakaan vasten ei näy mitään sävyjä. Tuoksussa on kaakaota, todella tummaa suklaata jopa chocolate chip cookie -tavalla, kahvia ja alkoholia. Makeutta, tummuutta, painavuutta, mukana myös pienessä roolissa palanut twist. Täydellistä.

Jos tuoksu on täydellinen, niin ei maku suoriudu sen huonommin. Täyteläinen, makea, vienon anismainen, suklainen, tumman kahvinen, tumma, tuhti, raskas ja överi muttei liian överi maku on sanalla sanoen täydellinen. Siirappisen paksu suutuntuma hellii sisuksia. Tältä vahvan, tumman ja modernin jenkkityylin stoutin kuuluu maistua. Ihan totta: unohdetaan kaiken maailman maapähkinävoistoutit ja pastry stoutit ja tiesmitkästoutit. Hoppin’ Frog todistaa että täydellistä dominoivan tummaa ja makeaa stoutia tehdään suoraviivaisemmin. Hoppin’ Frogin tarjoomassa perus-B.O.R.I.S. 9.4% volyymiprosentillaan on jopa kevyt, mutta kyllä tässäkin on hyvin runsaasti alkoholin polttelua nielussa. Se vain viimeistelee tumman hyökyaallon täydellisyyden; kyllähän tämmöisen vähän kuuluu nielussa korventaa.

Myönnämme, että lähdimme kirjoittamaan arviota ehdottoman puolueellisina. Mutta minkäs sille voi: Hoppin’ Frogin B.O.R.I.S. on yksi suosikkioluistamme, tyyliin katsomatta. Tähän törmää aina välillä ravintoloissa, usein 0.5l tai 0.75l kokoisena. Hommaa pari kaveria paikalle ja maistakaa yhdessä – ette tule katumaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s