Brain Squeeze (cherry/peach/guava)

on

IMG_20200515_224027

Drekker Brewing Company, Yhdysvallat. Sour ale, 5.2%. Tölkki, 0.473l.

Tämäkin Drekker päätyi sähköiseen ostoskoriimme ihan puhtaasti tölkin takia – kukapa ei haluaisi juoda olutta, jonka tölkissä on luuranko kakkatorttu päässään, puoliksi kakkendaalissa uponneena? Herkullista!

Ei vaan. Etiketti on ihan kiva, ja kun vielä edellinen olut – Ectogasm NEIPA – oli ihan mukava, on tälle pieniä odotuksiakin. Ainakin makukombinaatio on jännä. Brain Squeezestä on muuten ties mitä eri hedelmistä valmistettuja versioita.

Lasiin Brain Squeeze kaatuu vailla vaahtoa. Väriltään olut on anasmaisen, hailakan oranssi jossa on ihan pieni punertava vivahde – liekö vain kuvitelmaa, kun mukana on kirsikoita? Sameakin olut on, mutta kohtalaisen kevyen oloinen. Tuoksu on mallia perus: tältä aika moni hapanolut tuoksuu. Hapan, hedelmäinen, vähän suolaisa, hedelmäpyreemäinen. Ihan kiva, mutta hyvin tavanomainen.

Hapan tämä kyllä on! Hedelmäisen kirpeä olut maistuu kuin entisaikoina kioskeilta markan kappalehintaan myydyt kirpeänhappamat remmit. Sitä oikein tuntee sokerin hampaitaan vasten kuten niissä. Kunhan suu tottuu alussa hyvinkin ärhäkkään kirpeyteen, paljastuu alta oikein mukavan hedelmäinen, persikkamainen mehu. Eikun olut. Guavankin maistaa, mutta kirsikkaa ei juurikaan – ja mistä oluen alanimike ”smoothie sour” tulee? Missä on pirtelömäisyys? Laktoosia ja vaniljaa valmistuksessa on käytetty, juu, mutta sen paremmin maussa kuin suutuntumassa niitä ei mainittavissa määrin tunnu. Vähän harhaanjohtava tyylimääritelmä etikettiin on painettu, vaikka olut itsessään onkin oikeastaan todella hyvä. Pidemmän päälle maku tuo mieleen todella kirpeän version modernista gosesta – onpa tämänkin valmistuksessa käytetty merisuolaa.

Brain Squeeze on erittäin hyvä, kevyemmänpuoleinen joskaan ei välttämättä ”aloittelijaystävällinen” hapanolut. Ei tämä mikään ”smoothie sour” kuitenkaan ole – parempi teksti tölkin kylkeen olisi ”sour candy ale” tjsp. No, oli miten oli, hyvää oli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s