Chocolate Tears

on

IMG_20200520_223033

GarageBeer Co., Espanja. Imperial stout, 11%. Tölkki, 0.44l.

Lisää ulkomaan oluttilauksen oluita. Untappedin kuvauksen mukaan tämä perustuu Circus Tears -nimiseen olueeseen. Ilmeisesti tähän versioon on lisätty kaakaota. 11% vahvuinen kaakaolla maustettu stout? Kuulostaa herkulliselta.

Lasiin Chocolate Tears kaatuu vailla vaahtokerrosta; kaatovaiheen niukaakin niukempi vaahto katoaa nopeasti kokonaan, jättäen lasiin pikemminkin hyvin tumman ruskeaa kuin täysin mustaa olutta. Kaatovaiheessa ollut pirskahtelee runsaasti, mutta asettuu lasissa.

Tuoksussa on paljon makeaa suklaata ja kaakaomaisuuta, ei täysin eri tavalla kuin Sam Smithin Chocolate Stoutissa – mutta alta aistii selkeästi ne 11% alkoholia. Vahvuus tuo jykevyyttä ja tummutta tuoksuun. Pientä kitkeryyttäkin tuoksusta löytyy. Ihan hyvä tuoksu, joskin vähän hento vahvuuteen ja ainesosiin nähden.

Suuntuntuma on tahmea, paksu ja siirappisen äitelän ylimakea. Oikein tuntee kuinka hampaat sulavat suuhun. Kaakaomaisuus maussa on ryyditetty monella lusikallisella sokeria. Ikävä kyllä tässä on kaikki mitä maulla on tarjota: sokerilla tukotettua kaakaojuomaa, jonka maku ei kehity ja jossa tyylin perinteisemmät piirteet ovat täysin jyrättyinä. Ajoittain tuntuu alkoholin polttelua melkeinpä viinamaisena nielussa. Ei tämä huono ole, muttei myöskään lainkaan innostava.

Chocolate Tears on melkoinen pettymys, vaikkei huono olut olekaan. Moiset yhden tempun ponit harvemmin jaksavat nousta kovin erinomaisiksi, ja tässä makeus on vielä melko ylilyöty. Tilaussatsin heikoin olut toistaiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s