Hawaiian Tropical Pie

on

Brewski, Ruotsi. Berliner weisse, 4.5%. Tölkki, 0.33l.

Skånen lahjaa maailmalle taas lasissa: Brewskiä nimittäin. Helsingin Pien tuntuu ottavan näitä innokkaasti myyntiin, eikä se haittaa lainkaan. Mehän nimittäin ostamme näitä yhtä innokkaasti, koska Brewski on hieno panimo.

Tämänkertainen Brewski kaatuu lasiin täysin vaahtoamatta, mikä antaa sille erittäin mehuisan ilmeen. Väri on vähän hailakan mutta lämpimän, hedelmäisen trooppisen keltainen. Mehuisa. Tuoksu on erittäin trooppinen, erittäin hedelmäinen, erittäin mehuisa. Ulkoisesti olut on siis mehuisa, jos ette jo ymmärtäneet. Tuoksussa on runsaasti vaniljaa, mikä antaa sille makean, jopa sorbettimaisen luonteen. Kerrassaan hurmaava tuoksu.

Tuoksun jälkeen maku yllättää. Onpa kirpeä ja hapan! …mutta vain ensipuraisulla; aika nopeasti kirpeys asettuu. Vaniljan makeudesta ei alkuun ole häivääkään. Suun tottuessa kirpeyteen vaniljakin kyllä nousee esiin, muttei erityisen makeana. Suun tottuessa tässä nousee jopa keylime pie -tyylistä makua. Olut on maustettu vaniljan ohella passionhedelmällä, ananaksella ja kookoksella; maussa näistä tuntuu vahvimpana ananas, jolle muut antavat taustatukea.

Erittäin miellyttävän, sorbettimaisen tuoksun jälkeen maku vähän hämmentää alkuun. Dissonanssin sovittelemisen jälkeen Hawaiian Tropical Pie paljastu kuitenkin taas yhdeksi päteväksi Brewskiksi: ei tämä välttämättä heidän parhaansa ole, mutta silti jokseenkin mukava. Hawaiian Tropical Pie on miellyttävän kevyt ja helppo mutta silti täyden makuinen olut, joka ei sorru ylihipsterismiin. Toisaalta, ei tästä myöskään ihan hirveästi perinteisen berliner weissen makuakaan löydy. No, hyvä olut tämä on, asetti tämän muuten minne tahansa olutkentällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s