Cosmic Crush Cherry Sour

on

OverWorks/Brewdog, Skotlanti. Hapanolut, 6.3%. Pullo, 0.5l.

Aikaisemmin arvioidulle Bewdogin tytäryhtiön OverWorksin Cosmic Crush Raspberry Sourille jatkoa: nyt vuorossa kirsikkaversio samasta oluesta. Tuo aiemmin arvioitu sai tuomiokseen ”peruspätevä muttei isoja intohimoja herättävä” – katsotaan miten kirsikkainen versio pärjää.

Lasiin kirsikka-Cosmic Crush kaatuu erityisemmin vaahtoamatta, eikä pysyväiskerroksessa ole sitä vähääkään. Väriltään olut on kalpeahko, hailakan ja samean punertava. Väri ei ole ihan hirveän täyteläinen. Tuoksu on kuitenkin varsin kiva: hapan, ja aidon kirsikkainen. Mehuisa. Raikas.

Hapan on makukin: ei nyt ihan niin paljon että naama menisi norsunvitulle, mutta kaukana siitä ei ensipuraisussa olla. Totuttuun tapaan suu tottuu happamuuteen aika nopeasti. Aitoa kirsikkaisuuttakin maussa on varsin mehuisalla tavalla. Maussakin on vaikeasti määriteltävää hailakkuutta – ei tämä vetinen ole, eikä ohut, mutta silti maussa on epämääräinen läsnäolon puute; se on väistyvä. Jälkimakuakaan ei ole. Vähän kuin tätä olisi laimennettu vedellä (muttei silti vetinen – paradoksaalista, eikös!), samalla tavalla kuin mehu laimenee kun jääpalat sulavat. Happamuuden alla tämä on kyllä varsin raikas, kivan kevyen mehuisa ja muutenkin kirsikka-Cosmic Crushissa on monia hyviä puolia, mutta tuo vaikeasti sanoitettavissa oleva rungon vetäytyväisyys laskee pisteitä. Maku tuo vahvasti mieleen belgityylisen kirsikkaisen hapanoluen – ei välttämättä kriek-lambicin – mutta on maultaan kesympi.

Cosmic Crush Cherry Sour on ihan OK hapanolut. Ei tämän juominen mitenkään vituta. Silti on todettava, että ei tämä mikään kärkikahinoiden hapanolut ole, ei edes ehkä ihan kakkosrivin. Kyllähän tämä varmaan kesäisellä terassilla maistuisi, mutta siihenkin tilanteeseen löytyy parempia vaihtoehtoja. Kirsikkaversio on siis jokseenkin samalla linjalla vadelmaversion kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s