Dragonfruit Pie

on

Brewski, Ruotsi. Berliner weisse, 4%. Tölkki, 0.33l.

Brewskiä taas – tässä on panimo joka on todella nopeasti noussut yhdeksi suosikeistamme. Etenkin hiukan vähemmän vahvat, hedelmillä maustetut hapanoluttyylit tuntuvat heillä olevan upeasti hanskassa. Muutkin tyylit ovat heiltä luonnistuneet, mutta näissä he ovat tyypillisesti olleet vahvimmillaan.

Dragonfruit Pie, jonka valmistuksessa on käytetty lohikäärmehedelmää eli pitaijaa, passionhedelmää, mansikkaa ja vaniljaa, kaatuu lasiin niukasti vaahdoten. Noin millin paksuinen kerros katoaa nopeasti, jättäen lasiin hyvinkin mehumaisen oluen. Väriltään tämänkertainen Brewski on oranssinen, persikkainen, täyteläinen. Herkullisen näköinen olut. Tuoksu on hillomainen tai moussemainen; hedelmäinen, makea, mehukas, vaniljainen. Herkullinen on myös tuoksu.

Ja melko herkullinen makukin on. Suutuntuma on melko hapokas, mutta itse oluen maku on pehmeä. Happamuutta on maltillisesti, enemmän tässä on laktoosin tuomaa pehmeää, kevyttä makeutta. Selkeästi tuntuu pientä suolaisuutta maussa myös, kuin gosessa. Pitaija maistuu rungossa vahvimpana, mutta myös mansikkaa ja vaniljaa aistii helposti. Oluen maku on kevyt, mutta suolaisen juonteen takia ei erityisen raikas tai virkistävä – eli ei ihan niin mehu kuin ulkonäkö ja tuoksu antoi ymmärtää. Vaan eipä tuo haittaa, sitä taattua Brewski-laatuahan tämä on.

Dragonfruit Pie on taas yksi perusvarma Brewskin kevythapan. Näitähän tällä ruotsalaisella pienpanimolla tuntuu olevan pilvin pimein. Ei tämä heidän tuotannostaan ehkä erityisen vahvana esiin nouse, mutta se kertoo kyllä enemmän Brewskin kovuudesta ja tasalaatuisuudesta kuin puutteista Dragonfruit Piessä. Hapanoluiden ystävien kannattaa hankkia tämä lasiinsa jos vastaan sattuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s