Enough To Make A Triple Mango Sour

on

Cervisiam, Norja. Berliner Weisse, 7%. Tölkki, 0.33l.

Cervisiam panimona ja tämän oluen Enough To Make A Mango Sour -perusversio oluena ovat meille sikäli merkityksellisiä, että tästä oluesta ja tästä panimosta lähti pikkuhiljaa armon blogistien myötämielisyys moderneja hapanoluita kohtaan kehittymään. Taisi olla pääsiäinen, 2018 ja Helsingin Bier Bier – eikä paluuta ole ollut. Ja tarvitseeko sitä ollakaan, kun eihän tässä ikinä yhtä uraa vain olla tallattu. Nyt sitten vuorossa triplaversio siitä. Katsotaan mihin suuntaan lisäpotku vie…

Lasiin Enough To Make A Triple Mango Sour kaatuu liiemmin vaahtoamatta, eikä pysyväiskerrostakaan siten ole kuin aivan ohut häviävä utu oluen pinnalla. Väriltään Triple Mango Sour on kellertävän meripihkainen, jossa on pieni oranssinrusehtava sävy. Hyvin mehumainen ulkonäöltään. Tuoksu on suolaisan kirpeä, hedelmäinen, raikas ja mehumainen. Selkeän mangomainen. Vahva. Ja: hyvä.

Tuoksusta tulee pistävässä suolaisuudessaan mieleen moderni gose, ja niin maustakin. Kielellä ja kitalaessa oikein pistelee, ja suolaisuus taittaa happamuutta tehokkaasti. Kirpeä, mangoinen, raikas ja virkistävä olut ei maistu lainkaan seitsemän voltin vahvuiselta; voisi kuvitella tämän olevan puolet miedompi. Ja tässä tapauksessa se on kehu, sillä alkoholisuus voisi helposti tuhota raikkaan, mehumaisen virkistävän ja aidon hedelmäisen rungon. Hapanolueksi, ja etenkin tyylilleen vahvemmanpuoleiseksi olueksi Triple Mango Sour on miellyttävän helppo juoda, mutta silti täyteläisen makuinen ja tinkimätön. Oluen helppous on sanalla sanoen tyylikästä: tässä ei ole tehty myönnytyksiä.

Pidemmän päälle nieluun tosin kertyy vähän alkoholista polttelua, muttei liiallisin määrin. Sen verran että vahvuus tekee itsensä tunnetuksi.

Cervisiamin Mango Tripel Sour on juuri niin hyvä kuin odotimmekin, eikä ihmetytä että juuri tämän perusversio oli se, jonka myötä uskaltauduimme tutkimaan perusteellisemmin modernien hapanoluiden kenttää. Onhan tämä nimittäin todella hyvä. Tosin: ei mitenkään smoothiemainen, toisin kuin tölkin kyljessä sanotaan. No, se on pientä kun muuten maku on erittäin reilassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s