Baron Zombie

on

WarPigs Brewpub, Tanska/Voodoo Brewery, Yhdysvallat. Imperial baltic porter, 13.3%. Pullo, 0.375l.

Taannoisessa oluttilauksessa oli toinenkin WarPigsin, eli 3 Floydsin ja Mikkellerin yhteishankkeena perustetun panimoravintolan tuotos. NEIPA:lle vastapainoksi vahva, tumma ja tynnyrikypsytetty. Pakko muuten kehua pullon ulkonäköä: tyylikäs ja helposti tunnistettava. Sen näköinen, että sen voisi summanmutikassa poimia hyllystä.

Lasiin tämä väriltään tumma ja melkein muttei ihan musta olut kaatuu pahemmin vaahtoamatta – ei yllätys, kun ottaa vahvuuden huomioon. Väriltään olut ei tosiaan ole musta, vaan hyvin tumman punarusehtava; etenkin valoa vasten näkyy syvän tummia mahonkisia sävyjä. Tuoksu on sitä itseään, eli puhdasta tynnyriä. Kun oikein haistaa, löytyy alta kyllä tummia ja suklaisia sekä kahvisia sävyjä, mutta kyllä tässä ehdottomasi tynnyri vie ja muut piirteet tuoksussa vikisevät.

Samat huomiot voi surutta antaa maullekin: viinainenhan tämä on, vahvan ja jopa dominoivan. Alta kyllä löytyy, etenkin ensikulauksen jälkeen, suklaisuutta ja kahvisuutta. Ne soittavat kuitenkin toista viulua melkein akvavitmaiselle viinaisuudelle, joka on sekä kalseaa että terävää. Tästä puuttuu kaikki se täyteläisyys ja tuhtius – muu kuin viinainen sellainen – mitä näin vahvalta tämän tyylin edustajalta odottaisi. Tämä ei nyt oikein ole sitä laatua ja näkemyksellisyyttä, mitä odottaisi puulaakilta jolla on takanaan kaksi näin maineikasta panimoa. Maku ei myöskään lämmetessään kehity, eikä tällä muutenkaan ole mitään saumaa parhaiden joukkoon.

Siinä missä WarPigsin NEIPA oli varsin passeli olut, jättää Baron Zombie auttamatta kylmäksi. Tässä ei oikein ole mitään, minkä takia tätä tekisi mieli kehua. Ei tämä varsinaisen huonokaan ole, vaan ärsyttävän ja turhauttavan keskinkertainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s