Tank Sample 2

on

Omnipollo, Ruotsi. IPA, 7.3%. Pullo, 0.33l.

Pitkästä aikaa juomavuorossa Omnipolloa – ja vaihteeksi jotain muuta kuin Tefnutia! Tämäkin viimeisimmän ulkomaan oluttilauksen satoa. Omnipollohan on ja pysyy yhtenä kovimmista mutta samalla pahimpaan hipsteröintiin sortuvista panimoista. Jälkimmäisen takia heidän menonsa välillä vähän kyllästyttää, mutta eihän siitä pääse yli eikä ympäri: erittäin hyvää olutta panimo tekee, myös hipsteröidessään.

Tank Sample 2 on juuri mitä nimi sanoo: pullotettu näyte suoraan tankista. Konseptina jännä, mutta liekö oluena erilainen sen takia? Kohtahan tuo nähdään.

Lasiin Tank Sample 2 kaatuu käytännössä vaahtoamatta. Vain ohut kerros muodostuu kaataessa, eikä pysyväisempää ole lainkaan. Väriltään olut on kalpean, hailakan rusehtavankellertävä, olemukseltaan paksu ja puuroinen, ja hyvin samea. Tuoksu on selkeästi moderniin kallellaan: mehukas, tuhdin sitruksinen ja greippinen, lievän kirpeä. Kyllähän tässä ajatukset menevät pakosti hazy/NEIPA-suuntaan. Mutta, mikä tärkeintä: tuoksu on hyvä.

Maussakin on kosolti hazy/NEIPA-tyylisiä piirteitä. Suutuntuma on paksuhko ja kermaisan täyteläinen; maussa on vaniljamaista tai laktoosimaista makeutta, mutta myös tuntuvaa greippistä happamuutta. Lievää katkeroisuutta on rungossakin, mutta modernille IPA:lle tyypillisesti makeus ja mehuisa hedelmäisyys dominoivat. Jälkimakuun mentäessä löytyy trooppista, sitruksista katkeroa joka jää, kun mehuisammat piirteet ovat jo kadonneet. Mukana on myös vähän kauramaista, rakeisempaa pohjavirettä – ohran ohella tämän valmistuksessa onkin käytetty kauraa ja vehnää. Lopputulos ei ole järin omaperäinen, juuri tältähän modernit IPA:t maistuvat, mutta maukas. Läheskään näin hyvältä eivät kaikki modernit IPA:t maistu.

Ei Tank Sample 2 maistu siltä, että sen luonne mitenkään tuntuisi suussa asti. Siltikin kyseessä on olut, joka on jatkumoa Omnipollon tasaisen vahvalle linjalle, joka pitää pitkälti tyylistä riippumatta. Makunsa piirteiltään aika tavanomainen tyylissään, laadussa reilusti minkään keskinkertaisen tai keskiverron yläpuolella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s