Mango Sour

on

The Garden Brewery, Kroatia. Sour ale, 4%. Tölkki, 0.33l.

Kroatialainen The Garden Brewery on toistaiseksi vakuuttanut; ensikosketus oli keväällä Alkoihin tullut NEIPA, ja siitä eteenpäin olemme maistaneet ja arvioineetkin muita panimon tuotoksia. Kaikki ovat olleet laadukkaita, ja osa – etenkin balttiportteri – jopa omaperäisiä. Ennakko-odotuksia Mango Sourille siis on.

Lasiin olut kaatuu vaahtoamatta. Kun vielä väri on kirkkaan, trooppisen ja hedelmäisen keltainen, on ulkoinen olemus kaikkea muuta kuin olutmainen. Mehultahan tämä näyttää. Upeassa tuoksussa on paljon raikasta mangoa, tujaus kirpeää pistelyä ja mehumaista virkistävyyttä. Todellakin hyvää lupaileva ulkoinen olemus oluella!

Suutuntuma on yllättävänkin pehmeä; hiilihappo tuntuu vähemmän kuin tämäntyyliseltä oluelta odottaisi. Makukin on aavistuksen haalea: ei vetinen eikä ohut, muttei niin rehevä ja täyteläinen kuin olisi odottanut. Mangoa mausta toki löytyy, mutta hiukan etäisenä. On todettava, että Mango Sour ei oikein vastaa odotuksiamme, vaan jää hiukan valjuksi jos nyt ei kuitenkaan huonoksi olueksi. Tämä saisi olla hedelmäisempi, happamempi, raikkaampi, mehumaisempi – sanalla sanoen, enemmän. Enemmän vähän kaikkea.

Ikävä kyllä Mango Sour on selkeästi heikompilaatuinen olut kuin mitä olemme jo nyt oppineet odottamaan The Gardenilta. Ei tämäkään mikään luokaton ole, mutta siinä missä muut ovat olleet hyvän ja mainion väimaastoa, on tämä lähinnä kohtalainen. Yksinkertaisesti, tämä on melko tylsä olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s