Gross Encounters

on

Cervisiam, Norja. Double NEIPA, 8%. Tölkki, 0.33l.

Cervisiam on, kuten olemme joskus aiemminkin todenneet, yksi suosikeistamme nuorempien ja vähän hipsterimpien panimoiden saralla. Tämä tyylikkäistä tölkeistään tunnistettava panimo ei ihan Omnipollo-tason överöintiin ole sortunut, mutta menee heittämällä silti hipstacoolille aluelle. No, ei siinä mitään vikaa niin kauan kuin tekee hyvää olutta. Ja sitähän Cervisiam on yleensä tehnyt.

Tämänkertainen norski kaatuu lasiin vaahdoten n. puolen sentin verran vaaleaa, kermaisaa vaahtoa joka nopeasti asettuu ohuen epätasaiseksi kerrokseksi oluen päälle. Väriltään tämä kolmasti kuivahumaloitu tupla-NEIPA on kermaisan hailakka, vanukasmaisen kellertävä, hiukan trooppisen mehumainen… tyypillisen NEIPA-henkinen, voisi sanoa. Tuoksukin on mallia NEIPA: kermaisen makea, mehumaisen trooppinen, hiukan kirpeä, selkeän sitruksinen. Paksu muttei erityisen vahva tuoksu on tyylille tyypillinen, mutta ei siinä mitään vikaa. Onhan NEIPA yksi maistuvimmista tämän hetken trendityyleistä!

Mausta löytyy miellyttävää täyteläisyyttä rungosta, jonka päälle Cervisiam on latonut kivasti tuoresitruksista pistelyä. Etenkin vahvuuteensa nähden on Gross Encountersin maku yllättävänkin kevyt, muttei silti vetinen: tämä on raikas, mehuisa, helposti nautittava ja miellyttävän trooppinen nimenomaan sitruksisella tavalla. Edellämainittu pistely erottaa tämän hiukan tyylin keskivertomausta, mutta onhan tämä tälläkin saralla pääosin mallia perus. Tuntuu vähän siltä, että NEIPA tyylinä on typistymässä yhden makuprofiilin tyyliksi, mikä sinänsä on harmi – vaikka tämä tyyli onkin usein erinomaisen maukas. Liika kaventuminen kuitenkin nakertaa tyylin elinvoimaisuutta ennen pitkää.

Gross Encounters ei ole paras NEIPA, mutta vahva olut tyylissään silti. Cervisiam jatkaa hyväksi havaitulla linjallaan – eli tekevät hyvää olutta – ja se on hyvä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s