Anniversary Barley Wine Megablend 2020

on

Sori Brewing, Viro. Barley wine, 12%. Pullo, 0.33l.

Vai että megablend. Kyllä nyt on nimellä paiskattu olutta, vaikka toki aika megablend saattaa olla kun kyseessä on, pullon kyljen mukaan, sekoitus Anniversary Barley Winen aikaisempia vuosikertoja jotka on kypsytetty konjakkitynnyreissä. No, ei nimi olutta pahenna, ja Sorin ollessa kyseessä ovat odotukset yleensä vähintään kohtalaisella tasolla.

Lasiin Megastore kaatuu niukasti vaahdoten kevyen rusehtavaa vaahtoa, joka katoaa nopeasti oluen pinnalta, jättäen vain ohuen halon reunoille. Väriltään Megatron on hyvin tumman ruskea, valoa vasten mahonkinen. Barleywinemäinen. Tuoksu on selkeästi tuhdin barleywinen; tynnyri ei ainakaan vielä tuoksussa puske kovin vahvasti läpi. Tumman, makean leipäisen maltaisuuden, luumumaisen tumman hedelmän ja siirappisuuden ohella tuoksusta löytyy vähän punaviiniä. Megamanin tuoksu on melko vakuuttava!

Sama linja jatkuu maussa: vakuuttava. Taaskaan tynnyri ei tee itseään liikaa tykö Megamixin maussa, vaan tuntuu lähinnä tuovan punaviinimäistä ja ihan kevyen viinaisaa terää saarestolaislimppumaisen, rommilla maustetun rusinakakkumaisen paksuun runkoon. Etenkin lämmetessään Megadonissa nousee kauniisti esiin rusinaiset ja tumman käyneen hedelmäiset piirteet entistä enemmän, joille tumman limppumainen maltaisuus tuo paksuutta. Nielussa olut kyllä närästää koko 12% voimin: korvennus on tuntuvaa kurkusta aina mahalaukkuun asti. Sori on Megaplexissään tehnyt suorastaan mallikkaasti tynnyrikypsytetyn barleywinen: liian usein tynnyrin maku jyrää tehokkaasti barleywinen ominaismaun, mutta ei tässä – ei missään nimessä. Jos pullon kylki ei niin sanoisi, emme välttämättä mausta tietäisi sanoa tätä tynnyrikypsytetyksi lainkaan, vaikka vahva ja viinainenkin on. Mutta niinhän barleywine saattaa muutenkin olla.

Sori on aikaisemminkin tehnyt hyvää, parhaimmillaan erinomaista jälkeä vahvojen ja tummien, etenkin stoutien mutta myös barleywinejen saralla. Liekö Megapartymix paras heidän 10+% -tarjonnastaan? Hyvin mahdollista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s