Narangi IPA

on

O/O Brewing, Ruotsi. IPA, 6.8%. Tölkki, 0.33l.

Paluu Ruotsin hipsterpanimoiden pariin, mutta tyylinä moderni klassikko eli jenkkityylin IPA – ei NEIPA, eikä hazy, eikä brut, vaan ihan vaan IPA. Vaihtelu virkistää, sano!

Lasiin Narangi, jonka ainesosalistassa ei ole mitään eriskummallista, vain oluen perusaineosia, kaatuu niukasti vaahdoten. Kaatovaiheen puolen sentin vaahtokerros asettu epätasaisen saippuaiseksi pysyväiskerrokseksi, jota on lähinnä lasin reunoja vasten ja klimppeinä siellä sun täällä. Väriltään olut on hailakankeltainen, ihan vähän oranssiin vivahtava; kalpea muttei ohut olemukseltaan. Tuoksu on kivalla tavalla perus-IPA:n: sitruksinen, sitruunainen, raikas, humaloidun karvas muttei liian kuivaava, kesäinen. Klassikkotyylin klassikkotuoksu.

Maku on hyvin pitkälti samaa sarjaa tuoksun kanssa: klassista IPA:aa, joskin tässä on ehkä pienen pieni nyökkäys hazyn suuntaan. Hyvällä tavalla: utuisuus tuo pientä kermaisuutta ja täyteläisyyttä klassisemman, sitruksisen humalankarvaan IPA-maun kylkeen. Muuten tämä on maultaan makeammanpuoleinen, trooppisen sitruksinen jenkki-IPA: hedelmäinen, kevyt, raikas, virkistävä ja sisäkuorimaisen sitruksinen. Jälkimaku on melko lyhyt eikä erityisen vahvasti humaloitu, muttei silti tunnu tyngältä. Narangi IPA ei ole mikään aivan ainutlaatuinen olut, mutta oikein hyvä. Modernien varianttien vallatessa alaa on mukavaa, että tarjolla on maukkaita vanhemman jenkki-IPA -tyylin edustajiakin.

Narangi IPA on hyvä perusmallin jenkki-IPA, jossa on juuri sopivan pieni nyökkäys modernimpaan suuntaan. Se on maukas ja raikas, helppo muttei heikkoluonteinen – eli just hyvä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s