Mango Tangerine Sour

on

Collective Arts Brewing, Kanada. Hapanolut, 6%. Tölkki, 0.473l.

Vastaushan on tunnetusti KÄNÄDÄ, myös kun kysyy mistä maasta Collective Arts Brewing on kotoisin. Kyseisen maan pienpanimoskeneä tunnemme hyvin huonosti, sillä harvoinhan mitään sikäläistä täältä saa, joten tervetullut lisä juotujen sekä arvioitujen oluidemme listalle tämä.

Lasiin Mango Tangerine Sour kaatuu vaahtoamatta mutta hiukan poreillen, kuten moiselta tuoremehulta odottaa voi. Sanomattakin selvä, pysyväiskerrosta ei ole. Väriltään tämänkertainen tuoremehu on keltainen, kevyen oranssi, ja erittäin hedelmäinen – mehumainen, totta kai. Yllättääkö jos kerromme, että tuoksussa on aika paljon mangoa ja myös ihan selvästi mandariinia? Ei varmaankaan, ja sellaistahan tuoksussa on. Raikas, hiukan suolaisen pistelevä tuoksu on aika lailla sitä, mitä odottaisi tämännäköiseltä ja -tyyliseltä oluelta: trooppinen, kesäinen, rento ja hedelmäinen.

Maussa huomaa ensiksi melko tuntuvasti hapotetun pisteliäisyyden. Sen alta nousee esiin miellyttävää kirpeyttä, ja sopivissa määrin hedelmäisyyttä. Trooppinen tuoremehuhan tämä, mutta ei sellainen jossa olisi erityisen paljon hedelmälihaa, vaan kevyempää sorttia. Maku on raikas, alkukirpeyden asetuttua melko helppo, ja keveässä virkistävyydessään hyvin miellyttävä. Hedelmäisten hapanoluiden karsinassa Mango Tangerine Sour on melko tyypillinen tyylinsä edustaja, eikä mitenkään poikkeuksellisen vahva, mutta erittäin maistuva, jos ehkä vähän mielikuvitukseton. Vahvaa keskikastia tämä edustaa. Sellaista, jonka voi juoda ja nauttia täysin rinnoin, muttei toisaalta menetä mitään elämää suurempaa jos ei juo.

Kanadalainen trendiolut maistuu samalta kuin trendioluet muualtakin, mikä lienee sanomattakin selvä. Samanlaisia hedelmäisiä hapanoluita on tullut vastaan vaikka millä mitalla, ja vaikka Collective Artsin tulkinta trooppisen hedelmäisestä sourista ei omaperäisyydellä juhli, on se muuten oikein mukava tuttavuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s