Hot, Blue And Righteous

Stigbergets Bryggeri, Ruotsi. Berliner weisse, 4.9%. Tölkki, 0.33l.

Pitkästä aikaa Stigbergetiä. Tämä mainio panimo osaa hyvin tehdä useamman tyylisiä oluita, joskin vahvinta osaamista on löytynyt happamien saralla. Siten karhunvatukalla, mustikalla ja chilillä maustettu berliner weisse herättää mielenkiintomme – lähtökohdat ovat sekä jännät että lupaavat.

Lasiin tämä hottis kaatuu poreillen muttei erityisemmin vaahdoten. Kaatovaiheen minimaalinen kerros katoaa nopeasti aivan kokonaan. Väriltään olut on likaisen, samean ja murretun punavioletti. Ei yllätä että ainesosana on mustikkaa, siltähän tämä näyttääkin. Mehuisalta. Tuoksu ei ole niinkään karhunvatukkainen tai mustikkainen, vaan epämääräisen tuoremehumaisen marjaisa. Chiliä aistii kyllä, sekä kirpeyttä. Ihan sellainen tuoksu kuin odottikin, ja ihan miellyttävä jos nyt ei kuitenkaan mullistava.

Makukin on miedohko – odottaisi täyteläisempää hyökkäystä. Chili kuitenkin nousee esiin aika mukavana poltteluna melkein heti; se ei ole liian tulista, mutta tuntuvaa. Polttelu jää myös kitalakeen asumaan hyväksi toviksi, tuoden miellyttävää chilisyyttä jälkimakuun. Mausta löytää myös etenkin mustikkaa etsimättäkin, se ei vain kovin rohkeaa tai rehevää ole. Lopputulos on pikkukiva, muttei mitenkään pankkia räjäyttävä. Chilisyys kyllä toimii oikein mainiosti, mutta se kaipaisi rinnalleen voimakkaampaa marjaisuutta. Nyt jälkimmäinen jää autamatta liian kevyeksi. Happamuutta tai kirpeyttä mausta ei mainittavasti löydy.

Hot, Blue And Righteous ei ole Stigbergetin parhaimmistoa. Kyllä tämä täysin juotava ja kivakin olut on, mutta jättää kuitenkin paljon parantamisen varaa. Lisää rehevyyttä runkoon, lisää marjaisuutta, sitä tämä kaipaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s