Double Gelato Mango Lassi

Funky Fluid, Puola. Sour ale, 8%. Tölkki, 0.5l.

Koska on kesä ja kuuma, pitää pitää huolta nesteytyksestä. Ja koska trendioluet ovat lähinnä tuoremehuja nykyään, voinemme juoda tämmöisen ja sanoa viettäneemme mehuhetken? Näin teemme.

Puolalaisen, ilmeisesti kohtalaisen trendikkään Funky Fluidin Double Gelato Mango Lassi sisältää laktoosin ohella ilmeisesti mangoa, kardemummaa, suolaa ja limeä. Inspiraationsa olut hakee – kuten nimestä voi päätellä – italialaisista jäätelöistä. Lasiin tämä jäätelö-olut-tuoremehu kaatuu käytännössä vaahtoamatta, paksun tuoremehumaisena. Kun värikin on täyteläisen ja trooppisen keltaoranssi, on illuusio mangotuoremehusta täydellinen. Tuoksussa tosin kardemumma ja kermaisuus vievät ajatukset pois mehusta: hedelmärahkalta tämä pikemminkin tuoksuu. Hellepäivälle sopivan oluen tuoksu!

Suutuntuma on miellyttävän täyteläinen ja paksu; kuin sulanut sorbetti. Mausta löytyy ensipuraisulla selkeää muttei liiallisuuksiin vietyä suolaisutta, kirpeyttä ja kosolti hedelmää. Suun tottuessa trooppinen hedelmäisyys – mango! – nousee todellakin esille aitona, paksuna ja raikkaan makeana. Lime tuo pienen jännän lisätwistin makuun. Happamuus asettuu muttei katoa ihan kokonaan; kyllä tämä enemmän rahkaisen ja vanukasmaisen makea on kuin hapan. Jäätelömäiseksi tätä ei ehkä voi sanoa makunsa puolesta, mutta so not: jokseenkin onnistunut olut on kyseessä.

Suolaisuus tuo selkeää modernia gosemaisuutta makuun; muuten tämä on kyllä niin modernin hapanoluen edustaja, että että. Ei välttämättä ihan perinteisten olutprofiilien ystäville, mutta me tykkäämme. Paljon.

Ja sopii muuten hellepäivän jälkiruokaolueksi vallan mainiosti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s