Black & Blue Shake

Humalove Brewing, Suomi. Gose, 5.2%. Tölkki, 0.33l.

Se on marjakausi nyt – ainakin olutlaseissamme, kun vuorossa on Humaloven mustaviinimarjaa ja mustikkaa sisältävä milkshake gose, eli laktoosilla ryyditetty gose. Onpahan muuten hassu trendi tämä, että vähän kaikkeen pitää tunkea laktoosia – ei taida intolerantikot tykätä!

Lasiin tämänkertainen marjapuuro kaatuu käytännössä vaahtoamatta, eikä pysyväiskerrostakaan siten ole. Väriltään olut on tumman punapurppurainen. Valoa vasten rusehtavat, viininpunaiset sävyt korostuvat, eikä olut ole mitenkään erityisen samea tai paksu. Tuoksussa laktoosia löytyy, kuten myös marjoja: tämä tuoksuu kermaviiliin tehdyltä mustikkapiirakalta! Paksuhko tuoksu on sekä makea että hapan, ja jokseenkin mukava.

Hapanta on, ja kirpeää, totesi olutarvioitsija kun tätä maistoi. Ensipuraisulla mustaviinimarja on se, mikä jyllää erityisesti, kuten myös hyvin kirpeäksi jääneet mustikat. Toisella puraisulla mustikkaisuus nousee vahvemmin esiin, mutta tuoksussa kauniisti tasapainoa tuova laktoosi ei löydä tietänsä makuun asti. Näin oluen tasapaino jää vähän hakuseen, sen painottuessa liikaa marjaisan kirpeisiin sävyihin ilman sitä pirtelön kermaisaa, makeaa juonnetta. Gosena tämä on myöskin vähän köykäinen: suolaisuutta jää kaipaamaan. Ihan aavistus sitä tuntuu välillä, mutta vähän ohueksi jää.

Black & Blue Shake ei nouse niin hyväksi kuin tuoksu antaa ymmärtää. Sitä toivoisi vähän täyteläisempää, vähän paksumpaa ja vähän kermaisempaa makua ja koostumusta. Nyt olut jää hiukan ohuen- ja kevyenpuoleiseksi, eikä lunasta ilmoitetun tyylinsä lupausta. Harmi.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s