Cherry Sour Candy Ale

Ruosniemi Brewery, Suomi. Sour ale, 4.7%. Tölkki, 0.33l.

Onkin kulunut taas tovi siitä kun olemme Ruosniemeä arvioineet. Olutjääkaapin sisuksia tonkiessa huomasimme, että meillä oli vielä tölkki Ruosniemen Cherry Sour Candy Alea, joka oli vieläpä vanhaksi menossa. Ei muuta kuin lasiin ja arvostelemaan!

Kirsikkahapanolut kaatuu lasiin ohuen vaahtokerroksen saattelemana, joka nopeasti katoaa täysin. Väriltään olut todellakin tuo kirsikan mieleen; rusehtavan punainen, hiukan samea. Valoa vasten ruskeat sävyt korostuvat. Tuoksu on happamanmakea, mehumainen ja lievän viinaisa. Kuin kotitekoinen kiisseli, jossa on loraus viinaa. Tuoksussa on lämpöä ja rehevyyttä, eikä ole oikeastaan lainkaan paha – mutta aika erilainen kuin mitä nimen perusteella olisi odottanut.

Maussa huomaa heti ensipuraisusta asti sen ohuuden. Aivan heti kirsikkaa maistuu, mutta se väistyy hyvin nopeasti ohuen, etäisen marjaisan tuoksun tieltä. Sen jälkeen jää liian laimean mehun makua, jossa on outo, päälleliimatun oloinen toffeemainen juonne. Ei tämä varsinaisen pahalta maistu, mutta ei kyllä mitenkään miellyttävältä myöskään. Toisin sanoen, kyllähän tämän kertaalleen juo, mutta ei ole mitään syytä palata toiste.

Cherry Sour Candy Ale on vähän mahalasku, jos nyt ei kuitenkaan täysi huti. Maussa on ainesta, mutta sen eri juonteet eivät onnistu yhdistymään kovin toimivaksi kokonaisuudeksi. Kovin hapan tämä hapanolut ei ole, ja kirsikkaisuuskin kärsii esanssisuudesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s