Tårta På Tårta

on

Morgondagens Bryggeri, Ruotsi. Hapanolut, 4.5%. Tölkki, 0.33l.

Hyvää syntymäpäivää, ilmeisesti. Station Linnésille ilmeisesti, joka ilmeisesti on gastropub jossain ruotsinmaalla. No, ja må han, hon eller det leva ja niin edelleen. Skåål, kippis ja pohojanmaan kautta, nyt me juomme kaljaa.

Pastry souriksi tölkin kyljessä tituleerattu Tårta På Tårta kaatuu lasiin hyvin niukasti vaahdoten – ei oikeastaan lainkaan. Siten pysyväiskerrostakaan ei ole. Väriltään tämä synttärikaakku on hiukan hailakan kylmänpunainen – vadelmainen. Tuoksu on myös vadelmainen, makean hillomaisella tavalla. Yhtenä ainesosana on vanilja, joka tekee tuoksusta entistä hillomaisemman ja marmeladimaisemman. Valmistuksessa on käytetty myös mansikkaa, mustikkaa, mustaviinimarjaa ja laktoosia – näitä ei tosin erityisen vahvana tuoksussa tunnu. So not, aika kiva tuoksu.

Ensipuraisu on hapan, muttei liian. Vadelmamarmeladimainen makeus tasapainottaa sitä, ja muista ainesosista etenkin mustaviinimarjaa nousee esiin maussa vahvemmin kuin tuoksussa. Tämä antaa oluelle vähän mummonmehumaisen, kirpeän juonteen. Siinä missä happamuus asettuu nopeasti, kirpeys tuntuu vahvistuvan lisähörppyjen myötä. Mitään pastrymaisuutta emme mausta tahdo löytää, ja aavistuksen tuhdimpi olut saisi olla, mutta onhan tämä näinkin aikasta hyvää. Ei erinomaista, mutta vahva hyvä.

Tårta På Tårta yrittää olla olevinaan erikoisempi kuin se onkaan. Lopulta se nimittäin on melko tavanomainen moderni hapanolut, jossa on kosolti marjaisuutta ja sopivissa määrin happamuutta ja kirpeyttä. Hapanoluiden mittapuulla tämä ei ole lähelläkään äärimmäisintä päätä, muttei silti ole mikään leikkihapan. Sen ainoa todellinen vika onkin hiukan liian kevyt runko – aavistusta vahvempana tämä olisi voinut olla todella hyvä. Nyt se on vain ihan hyvä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s