Glögg Sour

on

Morgondagens Bryggeri/Poppels Bryggeri/Friends Company, Ruotsi. Berliner Weisse, 4.5 %. Tölkki, 0.33 l.

Vielä on kesää jäljellä, eikun siis joulua. Ainakin koulujen joululoma jatkuu vielä, joten tätä tekosyytä hyväksikäyttäen juomme pois kaapista löytyneen Glögg Sourin – eihän sitä joulun jälkeen enää glögiä saa juoda, joten se oli nyt tai ei ikinä.

Heti tölkin avatessa leyhähtää ilmoille todella vahvan glögin tuoksu. Tarkempi nuuskuttelu paljastaakin, että oluen tuoksu on oiva sekoitus glögiä ja jokseenkin vahvan hapanta hedelmäsouria. Valmistuksessa käytetyt mustaviinimarja ja kirsikka tuntuvat mausteisuuden ohella. Kaatovaiheessa vain ihan niukasti vaahdonnut olut on myös väriltään glögimäinen: paksun violetinpunertava, olemukseltaan suorastaan marmeladimainen. Näyttää ja tuoksuu joululta.

Maussakin glögisyys tuntuu selkeästi, muttei erityisen vahvana. Eniten tässä maistuu hapokkaanhapan ja kirpeä marjaisuus. Glögimauste tasoittaa tätä aavistuksen, muttei niin paljon etteikö tämä ihan selkeästi hapan olisi. Kuten hapanoluille on tyypillistä, tasoittuu pahin kirpeys ja happamuus nopeasti, paljastaen ihan kivan marjaisan, jouluisesti maustetun modernin hapanoluen. Hiukan yksiulotteinen tämä kyllä on, eikä maussa ole sellaista syvyyttä, joka erottaa ihan hyvän erinomaisesta.

Muutamaa eri glögimaustettua olutta olemme juoneet, esim. tänä vuonna CoolHeadin Glögi Sourin. Vaikka ruotsalaisten Glögg Sourissa on puutteensa, on se silti melko selkeästi paras näistä. Joulukausi jo meni, mutta ensi vuoden varalta kannattaa pistää tämä korvan taakse: ei loistava, mutta ihan hyvä olut – ja tähän asti maistamistamme paras glögimaustettu olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s